Mås i nöd

De där fågelungarna i ventilen verkar vara utflugna – eller döda. Men när jag var ute och promenerade häromdagen såg jag en annan hjärtskärande situation i djurvärlden! En måsunge hade trillat ur sitt bo, och knatade skrikades fram och tillbaka på en parkering. Mamma mås satt på en lyktstolpe och skrek ännu värre, och cirklade argt runt alla som kom i närheten.

Fatta vad jobbigt för alla som ska försöka gå till sin bil där, haha! Måsar drar sig ju inte för att anfalla, när ungarna är i fara. Det går ju inte riktigt att ta måsungen i fickan och klättra upp för trädet (eller vart den nu bodde), utan att få stryk heller. Man ska inte engagera sig för mycket i söta djurungars öde, det blir bara jobbigt! Hmm, hoppas att den klarar sig.

Eftersom det var i ett bostadsområde finns det säkert katter som inte har något emot ett skrovmål. Korv med mås. Måssaka. Måserande vin. Chokladmås. Måscarpone. Buffelmåsarella. Och så vidare, eller vad de nu gör av små fjäderprydda munsbitar.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/06/mas-i-nod/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • monicaschjuni 17, 2012 kl. 15:23
  • Svara

  Hur mås det? Även måsföräldrar kan vara arga.

  Vi brukar sätta upp en skylt här på gården med ”Varning för arg måsmamma” och folk får duckande kasta sig in i porten för att undgå störtbombarna.

   • juni 17, 2012 kl. 15:39
   • Svara

   Hahaha! Bra skylt!

  • Tofflanjuni 17, 2012 kl. 18:04
  • Svara

  Måsar är så himla skräniga. Om katten tar en och annan känns det rätt OK. Själv har jag talgoxar på ballen, mellan tegelstenarna i väggen. Så söta och så skygga. Och ganska tysta…

   • juni 17, 2012 kl. 18:22
   • Svara

   Jag föredrar också talgoxar!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.