Musik på tunnelbanan

Det finns inte en chans att jag plockar fram och gör i ordning frukost och matsäck på morgnarna. Har alldeles för ont, och orkar inte mer än det nödvändigaste. Därför gör jag det på kvällen innan. Fram med ett glas, blanda juice, bre smörgåsar och förpacka till jobbet. Då kan jag sitta och stirra mitt ut i tomma intet när jag tuggar på min frukost klockan sju, och inte bry mig om att orka laga något. Perfekt.

smörgås i påse, en matsäck till jobbet

Tar fram kläder och sånt också. Solbrillor, eventuellt smink, duschprylar, och allt annat man kan tänkas behöva. På så sätt går så lite som möjligt fel på morgonen, och jag kan i värsta fall gå nästan direkt från sängen (via klädhögen och kylskåpet) till tunnelbanan. Det påminner mig om att jag måste försöka leta fram mina hörlurar till telefonen, så att jag kan lyssna på musik på vägen. Dagens projekt när jag kommer hem.

Vad är det med folk som lyssnar på musik utan lurar, förresten? Tror de på allvar att någon annan vill höra den där skiten, eller tror de att de är så viktiga att de inte behöver bry sig om att det är både otrevligt och respektlöst? Jävligt dålig stil. Och att käka på tunnelbanan eller tåget, inte riktigt ok att kladda och stinka mat heller. I många asiatiska länder är det höjden av oartighet, och man får helt enkelt hoppa av tills man har ätit klart. Jag kanske borde flytta till Singapore eller Hong-Kong?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/06/musik-pa-tunnelbanan/

2 kommentarer

  • Tofflanjuni 19, 2012 kl. 15:37
  • Svara

  Jag gör som du och förbereder kläder, kaffe och frukostdukning kvällen före! Smart, jag sparar tid! (Även om Fästmön säger att jag JÄMT är sen…)

   • juni 19, 2012 kl. 15:43
   • Svara

   Visst är det skönt och smart! Jag skulle aldrig orka fram bröd och pålägg och ställa mig och bre en macka på morgonen… 😕

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.