Nytt bud på jobbet

Jaha, då har jag fått besked om hur det blir med jobbet – preliminärt. Det visade sig att Arbetsförmedlingen behövde fem arbetsdagar till på sig att ordna med alla papper för lönebidraget, så jag får inte börja förrän den 18 juni. Förhoppningsvis, alltså. Elva dagar senare än jag var välkommen att få börja, för att kommunikationen mellan dem och arbetsplatsen inte fungerat. Elva dagar är mycket, när det bara rör sig om två och en halv månads jobb. Skit också. Man kan tycka att det borde gå att göra klart trots att jag har börjat, för den enda skillnaden är ju att jag är på plats.

Och så är det hela historien med intyget till färdtjänst också – jag måste ha mitt anställningsbevis i god tid för att kunna ansöka om resor till och från jobbet, och alla vet ju att det inte gick så bra utan resorna sist. Inte alls, faktiskt. Och om det fortfarande bara är preliminärt, så kan de inte skriva något intyg redan nu. Förmodligen får jag det när jag börjar, och de följande tre veckorna av mitt liv kommer jag att önska att jag vore död. Ansökan tar nämligen vanligtvis tre veckor, men glöm inte att det är midsommarveckan när jag börjar. Sen börjar semestrarna runt om på svenska myndigheter.

Vacker utsikt över havet på lantstället, solnedgång

Om allt hade funkat och jag kunde ha börjat den 7 juni, skulle de kanske ha hunnit behandla min ansökan innan dess. Nu känns det som om att det inte är omöjligt att det blir klart efter industrisemestern… Skit också, igen! Att myndigheterna inte förstår att sånt här orsakar enorma problem för mig som individ. De säger att de vill hjälpa till, men alla med funktionshinder och dylikt vet ju att det inte fungerar när det kommer till kritan. Det har aldrig någonsin gjort det för mig. En enda gång tycker man väl att saker ska gå smidigt? Frågan är när den gången blir.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/06/nytt-bud-pa-jobbet/

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Jag blir förbannad! Ofta får man så mycket skit och blir uppläxad av myndigheterna m fl när man är arbetslös, men när man VILL jobba då ska de strula och sabba.

  Håller tummarna att du kommer igång snart!!!

  1. Tack! Ja, när funkar det egentligen!?

  • Eva on juni 8, 2012 at 12:02
  • Svara

  Finns det ingen möjlighet att du kan använda antalet resor du redan har tilldelats (som man automatiskt får per kvartal), i väntan på att dom ska godkänna jobbresorna?

  Och sedan begära av Färdtjänsten att dom retroaktivt sedan ger dig dom nyttjade resorna till/från arbetet tillbaka när alla papper ordnats upp?

  1. Åh, det ska jag föreslå! Tack för tipset!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: