Ormar och räkor

Det var en så himla mysig dag i går, fastän älskaren R var feberfrossig och sjuk sådär som bara en man kan bli när han vaknade. Det var fint och varmt på morgonen, men redan vid lunch var det kallt och otäckt igen. Framåt eftermiddagen och några tupplurer senare kvicknade han till, och jag besvärade honom så mycket jag bara kunde! Mysigt, för snart får vi knappt ses alls.

När vi var nere på bryggan såg vi två ormar, förmodligen snokar, fast någon trodde att det var en huggorm. Den ena ringlade iväg snabbt som fasen när vi kom gående, och den andra var stendöd. Ungefär så här.

Död orm, förmodligen en huggorm.
Senare på kvällen såg vi Rs pappa ute på bryggan med en spade, på väg att se till att den andra också stendog. Det gjorde den inte, men det såg himla roligt ut! På eftermiddagen satt jag och målade några timmar (inget blev klart, så ni får inte se än), och sen drack vi ett par glas vin till maten. Jag blev helsnurrig, och resten av kvällen var ännu trevligare!

Svärisarna hade köpt en ny rök (alltså en låda som man röker mat i), så de invigde den med att röka räkor på kvällen. Det var så sjuuukt gott så jag inte har ord till att beskriva det. De rökte ett kilo som vi delade på, alltså jag åt ett halvkilo och de tre andra delade på resten…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/06/ormar-och-rakor/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.