Pendla till jobbet

Huu, tidig morgon. Klockan sex åkte vi härifrån, och älskaren R dumpade mig på pendeltågsstationen i närheten av sitt jobb. Där var vi strax före sju, och eftersom jag inte börjar jobba förrän klockan nio, så blev det lite dödtid. Har läst tidningen, ätit en andra frukost och suttit och glott på folk en liten stund, men nu sitter jag redan på kontoret och läser lite.

Förmodligen kommer jag inte att vara vaken särskilt länge i kväll, efter flera dagars riktigt dålig sömn. Det ska bli skönt med min riktiga säng! Antar att allt inte är tiptop när man längtar i säng kvart över åtta – på morgonen… Nåja. Katterna är kvar på lantstället, under svärisarnas tillsyn, tills R återvänder dit på onsdag. Han ska vara hos mig i ett par dagar först, bra.

Den grå katten har bytt sängplats, förresten. Från min mage till bredvid Rs huvud, jag känner mig bortbytt! Jag får skylla mig själv som inte tar hem dem, men de har det nog bättre i långa loppet av att slippa pendla.

Det har nog alla, förresten. Jag kommer knappt ihåg hur det känns att inte ha huggande smärta i ryggen, men det tar extremt mycket energi att bara åka någonstans. När jag gick på gymnasiet och de första två åren på högskolan, pendlade jag en timme och fyrtiofem minuter enkel väg, fram och tillbaka varje dag.

Alltid bärandes på en massa instrument och prylar, och jag har i och för sig inget minne av att det var särskilt jobbigt. Bara tråkigt, och irriterande att så mycket tid gick åt till att förflytta sig. Jag läste eller sov på bussen och tåget, utan att bry mig om en rörelse, sväng eller knuff gjorde ont. Tänk så skönt att vara som alla andra.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/06/pendla-till-jobbet/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.