Regn, regn och åter regn

Den här månaden har inte bara bjudit på den kallaste junidagen sedan 1928, utan även varit den blötaste, sedan man började mäta nederbörd i Stockholm år 1786. Midsommarafton var i alla fall solig och fin, men i övrigt har det alltså mest varit skitväder. Blöta fötter på väg till jobbet har varit mer regel än undantag, och paraplyrelaterade skador borde ha skjutit i höjden den senaste månaden.

Jag blir så trött. Lite solsken då och då piggar verkligen upp, men när solen har tittat fram har det stormat. Inte för att jag orkar vara ute och härja så mycket ändå, men vad fan, så här illa ska det väl inte vara hela sommaren!? Hela vintern var ett enda grått täcke, och hittills känns det inte mycket roligare. Det öste verkligen ner i går, och även om det är aningen bättre i dag så är det ändå inte direkt en glädje att vara ute.

Regntunga skyar på lantstället. Svarta moln och mörk sjö, med utsikt mot järnverket i Oxelösund.

Tog en sväng in till stan efter jobbet för att göra ett par ärenden och handla litegrann, och tänkte gå så långt jag orkade hem. Jag kom till Gamla stan, sen var jag blöt och kall, trots paraply och varma kläder. Blä. På fredag verkar det kunna bli riktigt fint väder, sen blir det dåligt och regnigt igen – i en obegränsad framtid, skulle man kunna tro. Tips för regniga, tråkiga dagar när man inte orkar gå ut mottages tacksamt…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/06/regn-regn-och-ater-regn/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Ja detta oväder verkar vi få dras med ett tag till, kanske hela sommaren blir nästan så här illa om vi har otur. Det är tråkigt, allt i trädgården behöver solen och värmen, alla växter ser så ledsna ut. Men vi får tänka positivt så blir det nog bra! Tips på sysselsättning, tja, pyssla med hemsidan är ju kul, finns alltid små saker som måste göras, iallafall på min hemsida men när det är klart vad gör man då? Har inga bra tips mer än dom vanliga sakerna, städar, tränar, pysslar och sysslar lite i hemmet, kanske shoppar, träffar vännerna o så. Men nu hoppas vi på att vi snart får en fin sommar med mycket sol och värme. Nu dansar vi sommardansen, alltså inte regndansen hihihi

  1. Jag håller verkligen med! Ska dansa så mycket jag bara orkar! 🙂

 2. Snart ska jag dansa soldans som en tokig igen. Lovar! Kram

  1. Haha, du har dispens nu. Vi sköter dansen ett tag! Kram!

   1. Min semester börjar nästa vecka så då har jag beställt bra väder hur som helst!

    1. Tur! Ser fram emot sol!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.