Skärgårdstur med båt

Åhh, vad jag längtar till på söndag! Min mamma fyller år, och har bokat platser för hela familjen på en skärgårdstur med båt i Stockholms inre skärgård, med en riktigt lyxig brunch! Menyn låter helt underbar, med olika sorters lax, sill, räkor, sallader och småvarmt. Jag kommer att moffa så sjukt mycket räkor! Syrran sa att om jag råkar dö den dagen, och blir obducerad, så kommer de tro att jag har blivit invaderad av en räkarmé! Haha!

Hon får gå och hämta räkor från buffén åt mig, för hon gillar dem inte, och de kommer förmodligen stoppa mig och slänga mig överbord om de ser hur många jag äter. Eller har tänkt äta, i alla fall. Hehe! Jag måste ju ändå äta upp mig efter maginfluensan. Frågan är om jag ska hushålla med ätandet tills dess, eller töja ut magsäcken…

Rökta räkor från Feskekyrkan i Göteborg. Skärgårdstur med båt.

Nåja, det ska bli trevligt även utan frosseriet! Har inte åkt båt i Stockholms skärgård på minst tio år, trots att jag faktiskt bor i stan. Det är oftast svindyrt och turistigt, men säkert helt fantastiskt ändå. Det blir en tretimmarstur fram och tillbaka till Vaxholm, helt perfekt. Och så kanske jag ska gå på bio med syrran kvällen innan, så sover hon hos mig och slipper åka flera mil fram och tillbaka. Eventuellt. Jag gillar att turista i min egen stad, det finns alltid saker att se och göra!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/06/skargardstur-med-bat/

2 kommentarer

  • Carolinjuni 18, 2012 kl. 21:46
  • Svara

  Hej vännen
  Hur har du hittat denna båttur, vore roligt att ta med älsklingen på.

   • juni 18, 2012 kl. 21:53
   • Svara

   Här! https://www.stromma.se/sv/Skargard/Stromma-Kanalbolaget/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.