Sluttjatat

Efter att ha spenderat ganska mycket tid i telefon på förmiddagen började det äntligen hända grejer, och de gjorde klart ansökan om lönebidraget. Jag får alltså börja jobba på måndag! Tänk att det ska vara så fruktansvärt svårt och krångligt, både Arbetsförmedlingen och arbetsplatsen (och jag, så klart) vill ju samma sak! Det borde gå att göra klart pappersarbetet efter att jag börjat, tycker man, eftersom beslut redan är tagna och alla är överens. I så fall hade jag fått jobba två veckor till.

Telefon. Sluttjatat

Det kanske inte låter mycket, men det spelar stor roll när anställningen var knappt tre månader till att börja med. Nu blir det drygt två månader i stället, på halvtid. Alltid något. Nästa hinder, färdtjänsten, tar jag itu med på måndag när jag får ett anställningsbevis. Jag har i alla fall lärt mig till nästa gång jag får ett jobb (om det skulle hända) att det inte bara är att börja när man blir erbjuden, och att det tar tid. Nåja, förhoppningsvis, någon gång i framtiden finns det ett jobb till mig som jag kan utföra hemifrån. Då skulle alla världens problem vara lösta (nästan). Men nu ska jag sluta tjata om det här. Inte ens jag tycker att det är roligt.

För övrigt har jag inte gjort så mycket mer i dag, än att vänta ut den här jävla förkylningen. Försöker lurpassa på den och slå den i huvudet med en slägga varje gång den sticker fram nosen bakom hörnet, men jag har missat varje gång. Men jag är i alla fall lite snyggare nu än i går, tänk vad lite hårtoning och brun utan sol kan göra. Synd bara att väderleksrapporten säger 17 grader och regn på söndag…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/06/sluttjatat/

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Å vilka bra nyheter!!! 🙂

  1. Ja, det var på tiden! 🙂

 2. Hej!
  Jag heter Eva och jobbar som arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen. Vi prenumererar på blogginlägg som handlar om Arbetsförmedlingen.

  Kul att du fått en anställning. Det är som du skriver en hel del administration kring en anställning med lönebidrag, kontroller av arbetsgivare, försäkringar, samråd med facket etc. Allt detta för att det ska bli så bra som möjligt för både arbetstagare och arbetsgivare. Bra att du delar med dig till andra att det är bra att ha några veckors framförhållning när man kommer överens om ett datum med en arbetsgivare om anställning när det gäller någon form av stöd till anställning. Lycka till med ditt arbete!

  Med vänlig hälsning Eva, arbetsförmedlare

  1. Tack Eva! Min arbetsgivare visste inte allt detta, och erbjöd mig jobb från samma dag hon ringde. Då blev det galet! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: