Avslut hos sjukgymnasten

Efter jobbet i dag åkte jag till Lidingö för att träffa sjukgymnasten igen. Vi pratade om hur det varit sedan sist, och vad som hänt i Umeå med den eventuella diagnosen. Det blev ingen träning alls, vilket var skönt efter fyra timmars skrivande på ett halvdåligt tangentbord. På jobbet, alltså. Både han och jag insåg att det inte var så mycket mer de kunde göra, än att jag ska fortsätta träna på egen hand. Jag har alltså ännu en gång fyllt i ett patientformulär vid avslutad behandling, utan förbättring.

Han rätade ut min sneda och ömma ländrygg, efter ryggskottet och att knappt ha kunnat föra benet bakom höften i förra veckan. Efteråt fick jag en rejäl huvudvärk, som alltid när något gör väldigt ont. Urladdning. Blev lite mer rörlig direkt i alla fall, och när jag behöver sådan hjälp i framtiden kan jag boka tid hos honom i stället för hos en svindyr kiropraktor som ändå bara knäcker och gör min stackars hyperreaktiva kropp sämre. Bra.

Har gått där regelbundet i ett och ett halvt år, och jag gillar verkligen hur de tänker, så det känns lite trist att de inte fick rätsida på mig. Dessutom är de trevliga och smarta, vilket är en jävligt sällsynt kombination. Men jag antar att om inte de kunde hjälpa mig, så kan ingen annan sjukgymnast heller, för de har verkligen försökt allt de kan. Och jag är ändå nöjd, för det har varit givande. Nu väntar en annan framtid, som jag inte vet så mycket om i skrivande stund. Vi får se vad det blir av den.

 

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/07/avslut-hos-sjukgymnasten/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.