Chokladbyn och gamla stan

Började dagen i Linköping, med en balja kaffe och en promenad i gamla Linköping. Mysigt ställe. Sen åkte vi till de centrala delarna, men allting var stängt. Gick omkring och tittade i domkyrkan en stund, och flanerade lite. Hittade ett café som vi hängde på, och planerade för resten av dagen. Det som faktiskt inte hade semesterstängt, öppnade först klockan tolv, och då var vi redan på väg till nästa ställe – Ljungsbro, orten där allt heter något med Cloetta i namnet.

Självklart stod ett besök på Cloettas fabriksförsäljning på schemat, och vi kom ut med varor för sammanlagt 400 spänn! Visserligen både till mig, R och hans föräldrar, men med tanke på hur billigt det är, kan ni kanske tänka er mängden godis. Det kommer räcka till jul, för mig i alla fall. Men R har en förmåga att käka upp allt som finns hemma, och ändå inte bli fet. Mummel. Man får tyvärr inte gå in och kika på hur produktionen går till, vilket jag tycker vore det roligaste. De visar bara några bilder på hur godisförpackningarna såg ut förr i tiden. Så här, ungefär.

20120729-122335.jpg

Och nu är det dags att dra hemåt, på småvägar igen. Kanske blir det en omväg förbi Söderköping, för R påstår att det finns något fint glasscafé där – inte för att jag är ett dugg sugen, men jag kanske blir. Min arm bränner och svider fortfarande, och är helt hård och svullen omkring sticker eller bettet! Idiotinsekt! Siktar på att vara framme på lantstället igen vid femtiden. Puh!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/07/chokladbyn-och-gamla-stan/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Annajuli 29, 2012 kl. 14:14
  • Svara

  Det roligaste är att arenan heter Cloetta Center 😀

  1. Hahaha ja!

  • Tofflanjuli 29, 2012 kl. 22:16
  • Svara

  Mums så gott!!! Jag är nere i Metropolen just nu och har, trots kvällspromenad vid sjön, ganska nära hamnen, klarat mig från skumma insektsbett. Men här är massor av knott som gärna flyger in i alla hålor man har öppna…

  1. Mmm, knott! Säkert näringsrikt om man orkar stå med munnen öppen!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.