Ett udda museum

Vet ni vad som händer här i dag? Nej, det gör ni förstås inte. Grabbarna, det vill säga älskaren R och bästa M, har haft en fix idé om att gå på ett väldigt speciellt museum ett bra tag nu. Och i dag blir det äntligen av, för det är ett väldigt litet, och kanske inte så folkligt museum, som snart ska lägga ner. Jag och andra M tänker inte följa med. Jag kan gott tänka mig att stolpa runt där och skratta åt R och M, när de fascineras av ingenjörskonsten, och grunden till ett fungerande samhälle. Vad är det för ett sorts museum? Jo, VVS-museet i Katrineholm. Ja, du läste rätt, VVS.

Vi ägnar åt oss att bara slappa och ha det bra i stället. Vi siktar på lite mat, lite spel, och en väldigt trevlig kväll tillsammans med dem i stället. Jag skulle vilja bada lite, men det känns sådär. Inte så varmt, och regn i luften, nja. En liten promenad upp och kika på djuren kanske, och lite god lunch. Mina fina svärisar hade varit på västkusten i veckan, och när vi kom hit hittade jag ett drygt kilo underbara räkor i kylen – och stugan var minsann städad! Så gulligt av dem!

RäkorI kväll väntar alltså grillning och spelkväll. Bästa M hade med sig fyra flaskor vin (jag vet inte hur han tänkte här, för andra M är nykterist, och jag pallar ju inte så mycket!), och jag hade med mig lite drinkmaterial. Det lär alltså bli ganska låg nivå på humorn här i kväll, och jag kommer att ha skitkul – om jag orkar! I går kväll lekte de med sina kameror, och till slut visste de inte vilka glasbitar och lock som hörde till vems kamera. Jag sammanförde de två för ett par år sedan, och det är såna här gånger jag inser att de egentligen är precis likadana. Och jag trivs!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/07/ett-udda-museum/

2 kommentarer

    • Tofflanjuli 14, 2012 kl. 16:03
    • Svara

    VVS-museum – jag dööör….! 😆 Nä, grill och vin låter bättre!

    1. Helt klart! Och korsord!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.