Evighetsmaskin

Jag tror att jag ska bygga mig en evighetsmaskin någon dag. Det skulle göra att jag blev ekonomiskt oberoende, så jag skulle slippa oroa mig hela tiden. Dessutom är vetenskap och uppfinningar roligt! Filmjölk och spindeltråd borde vara en bra bas till en evighetsmaskin, men jag tror att jag ska satsa på något helt annat den här gången. Jag ska bygga den av en katt, så här!

Alla vet ju att det känns som om smörgåsar med smör alltid landar med smörsidan neråt. Likaväl vet alla att katter alltid landar med tassarna på marken, åt rätt håll. Om man fäster en smörgås med smörsidan uppåt på en katts rygg, så kommer den varken att landa på tassarna, eller på ryggen med smörgåsen. Såklart. Den kommer alltså att rotera i all oändlighet och aldrig träffa marken, med andra ord: En evighetsmaskin. Eller mer allmänt känt som smörgåskattparadoxen.

Tass, katt. Smörgåskattparadoxen.

Det är en ganska allmänt känd, och testad, rolig grej. I en serietidning som heter ”Jack B. Quick” försöker huvudpersonen att prova vad som händer. Katten svävar ovanför marken, men kan förflytta sig genom att vifta på svansen. Eftersom katter gillar smör, även smörgåskatter, så kraschar den till slut efter att ha slickat smöret av smörgåsen. I en annan serie som finns på nätet, ”Bunny”, finns det en plan för evig kraftförsörjning baserat på en katt och en smörgås.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/07/evighetsmaskin/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanjuli 26, 2012 kl. 13:44
  • Svara

  Ha ha underbart! Till och med jag gillar katten i detta! 😛

  1. Det är vetenskap när den är som bäst! 😀

  • Farsanjuli 27, 2012 kl. 15:33
  • Svara

  Utförandet kräver ett viktigt klarläggande för att fungera.
  ANVÄND INTE FINSK POTATISLIMPA! P.g.a. sin höga specifika vikt faller den alltid med smöret uppåt.

  1. Ah, bra! Det ska nog vara vitt formbröd! Haha, finsk jävla cement. Går den ens att käka?!

    • Farsanjuli 29, 2012 kl. 23:40
    • Svara

    Nej, men den är bra att testa bergborrmaskiner på.

    1. Haha, smart grej!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.