Grilla på balkongen

Varför envisas folk att grilla på sina balkonger, trots att de inte får? Det är skitgott med grillad mat (och då menar jag kolgrillad), men det stinker för jävla illa när man får in röken i lägenheten. Särskilt otrevligt är det när man är trött och vill sova, det är varmt ute, och någon har en ”trevlig grillkväll” i någon av lägenheterna under.

Jag är inte ens överkänslig mot rök, men jag vill inte ha den inne hos mig. Dessutom gör det att textilier inomhus börjar stinka också, och hur kul är det med en kolgrillad soffa? Det är väl inte så svårt att ta sin jävla engångsgrill och gå iväg en liten bit från huset? Dessutom har många bostadsområden gemensamma ytor med stora grillar, och tycker man att de är snuskiga får man väl ta med sitt eget ugnsgaller hemifrån?

Dessutom innebär ”mysiga grillkvällar” även ofta öl och kompisar, för hur många släpar fram en grill på balkongen och steker på en flinta när de är ensamma egentligen? Och öl och kompisar på balkongen innebär ju så gott som alltid ett jävla liv. Det finns det alltid öronproppar för, och så länge det inte är varje dag så gör det mig inte så mycket. Men rökt katt? Nej tack.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/07/grilla-pa-balkongen/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanjuli 25, 2012 kl. 17:22
  • Svara

  Jag tycker inte att det är OK att kol-grilla på uteplats direkt under andras balkong heller. Rök stiger och det luktar f*n i min lägenhet bara för somliga envisas med att laga mat utomhus. Eftersom det är varmt har man ju öppet överallt för att inte svettas ihjäl. Det finns en fin grillplats på området med bänkar och bord, varför inte utnyttja den i stället?
  Folk är tröttsamma.

  1. Ja. Väldigt tröttsamma.

  • Lindajuli 27, 2012 kl. 13:43
  • Svara

  Håller fullständigt med dig! Som tur har jag inte det problemet hos mig, grannarna som grillar använder grillarna som finns utanför en bit bort 🙂

  1. Duktiga grannar! Det finns ju ofta en sån, fattar inte varför folk envisas med att grilla på balkongen!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.