Hagel och magväskor

Vilket oväder det blev i dag! När jag precis hade kommit hem började det ösa ner, och efter några minuter började det hagla riktigt ordentligt. Det blev ett jäkla liv, för flera bilar på gatan nedanför började larma! Sen kom åskan, och jag hörde knappt vad jag tänkte. Igen. Och det är fortfarande inte särskilt intressant, men det är alltid kul att hänga med i sina egna tankegångar. Läste i tidningen att det regnade inomhus också, i Skrapan på Götgatan. Och det var inte lite vatten som kom in, haha!

Åska, blixt, moln

Blixten slog ner i Nacka-masten, och det är tydligen strömlöst lite här och var. Inte hos mig, tack och lov. Då hade jag dött av tristess, för jag har för ont i armar och händer för att hålla i en bokjävel. Tråkigt med sånt väder om man har semester, eller är här och semestrar. Men nu skiner solen på en klarblå himmel igen! Det kryllar förresten av turister i stan nu, och Sverige är på väg upp på listan över de länder som har störst intäkter från turism. Plats 21, vilket är ganska häftigt faktiskt, med tanke på att listan inte är per capita, utan pengar spenderade totalt.

Bara de utländska turisterna spenderade nästan 100 miljarder kronor i Sverige 2011. Inte konstigt att man ser folk med kartor och magväskor överallt, alltså! Magväskor, förresten. Jag har aldrig haft någon, så jag kan inte uttala mig om hur praktiska de är, men herrejävlar vad fula de är! Särskilt när folk har dem under en tröja, hahaha! Många har värdesaker i de där, men det är väl inte svårare för en ficktjuv att ta sig in i en magväska än en ficka? Nä, skippa magväskorna är ni snälla, annars är det stor risk att jag dör av fulchock.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/07/hagel-och-magvaskor/

8 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Det finns nåt som är fulare än magväskor och det är handledsväskor för män! USCH!

  Här var det soligt och varmt i stan, men åska och regn i Förorten! Snacka om lokalt…

  1. Hahaha! Jag tror aldrig jag har sett nån sån på en karl, men nu ska jag hålla utkik! 😀
   Väldigt lokalt och snabbt övergående skitväder, ändock skitväder. Nu är det hur fint som helst!

 2. Tack för underbar blogg. Belyst med humor, allvar, allt på samma gång.

  Tusen Tack

  1. Det är jag som ska tacka! Kul att du gillar det jag skriver! 🙂

 3. Här haglade det hagel stora som körbärskärnor 🙁

  Magväskor borde förbjudas !

  1. Oh fy! Ja, fast nu måste jag nästan köpa en för att reta Tofflan… 😀

  • Emelie on juli 18, 2012 at 10:53
  • Svara

  ”… det är alltid kul att hänga med i sina egna tankegångar.” ha ha det var roligt!

  1. Ja, ibland är det svårt! 😀

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: