Jakten på den perfekta klänningen

Med tanke på att jag har letat efter kjolar i dag, jakten på den perfekta klänningen till sommaren återkommer varje år, så fort det börjar bli varmt ute. Och det är ju aldrig de stora kedjorna som har de snyggaste klänningarna, såklart. Och tyvärr, för deras pris är ju överkomligt för oss som inte tycker att det känns okej att lägga ut tusen spänn eller mer på en vanlig klänning.

Dessutom är ju jag en sån där som inte orkar gå omkring kors och tvärs över hela stan för att kolla i varenda butik som kan tänkas ha något snyggt (för att sedan bli besviken). Jag blir trött fort, för det är inte roligt att trängas. Sen hittade jag Zalando, och jag varken skämtar eller överdriver när jag säger att de har allt i klänningsväg! Bara mängden klänningar i olika stil och form – närmare femtusen olika – är helt bisarr! Allt från väldigt, väldigt billiga, till extremt dyra och fashionabla. Jag håller mig till de billiga.

Visste ni förresten att klänningen från början var ett plagg både för män och kvinnor? Enligt Wikipedia kommer vårt ord från ”klädning”, som var ett plagg man hade runt livet, ovanpå kjorteln. Och vad är då en kjortel? Jo, det som på latin heter ”tunica”, och då vet ni säkert ungefär vad det är. Ett mellanting mellan skjorta och kjol, som ofta kan se gräsliga ut, särskilt när de snöras åt under bysten. Hallå, var tog midjan vägen? Och man ska inte ha jeans till klänning eller tunika, som jag skrev om här, det ser hemskt ut!

Hur som helst, en livkjortel på den tiden var vad vi kallar klänning i dag. På 1500-talet föds den moderna definitionen av klänning, fast den var fortarande i två delar. Helskurna klänningar kommer först i slutet av 1700-talet, och det känns som om vi har kommit långt sedan dess, när man med några klick kan kika på femtusen klänningar i alla färger och varianter man kan tänka sig. Jakten på den perfekta sommarklänningen känns helt plötsligt lättare än någonsin. Ska ta fram geväret när lönen kommer.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/07/jakten-pa-den-perfekta-klanningen/

2 kommentarer

    • www.popsunglassesinsummer.orgjuli 21, 2012 kl. 12:22
    • Svara

    Hi! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be ok. I’m definitely enjoying your blog and look forward to new updates.

    1. Yep, I’m ArgaKlara on Twitter. Thanks!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.