Jobbtankar

Ajjj jäklar vad ont jag har i ryggen! Jag tror att det blev för mycket stillastående på jobbet, för det var enklare för axlar och armar att stå. Hur som helst, Försäkringskassan ringde mig i dag när jag var på jobbet. Eftersom jag arbetar halvtid fyller i på blanketten att jag arbetar fyra timmar om dagen, för ingen har sagt något annat, och det står att man ska göra så. Då talade jag med en tjej som sa att jag inte behövde fylla i det, för att Arbetsförmedlingen har anmält att jag bara är i programmet på halvtid.

Och det stämmer ju, eftersom jag jobbar resten av tiden. Det var bara ingen som meddelade mig om det, och inte heller att de har gjort anmälan från den dagen jag började och ett år framåt. Ett år? Jag jobbar ju bara drygt två månader! Ringde AF och frågade en trevlig kille i Kundtjänst om vad som händer när jag slutar, och han tyckte att det var konstigt, men sa att det säkert går att bryta avtalet eller göra ett nytt när det är dags. Ja, ja.

Så länge allt är som det ska, och fungerar, så är jag nöjd. Vilket det är just nu (förutom hela historien med arbetsterapeuten som aldrig kommer), men det blir ytterligare en sak för mig att rätta till, när det närmar sig slutet av augusti. Det blir aldrig rätt från början, eller så får man inte veta vad som händer. Hade jag inte fyllt i blanketten ”fel”, hade de aldrig ringt och berättat det, och då skulle jag inte veta att även min ersättning halveras efter augusti. Förrän en månad senare, när det är för sent.

Jag tänker sammanställa och lägga fram alla problem som har varit när jag träffar min arbetsförmedlare nästa gång, och jag hoppas att jag får respons den här gången. Det fick jag inte sist, och det är inte meningen att man ska känna dig överkörd och ignorerad när man talar om saker man oroar sig för. Jag känner att jag klarar inte av att jobba halvtid så här, men jag respekt och tacksamhet gentemot arbetsplatsen som vill hjälpa mig, tänker jag kämpa. Jag skiter i att jag ligger och gråter resten av dygnet, men så går det inte att ha det mer än ett par månader.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/07/jobbtankar/

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Arbetsförmedlingen on juli 20, 2012 at 11:00
  • Svara

  Hej!
  Mitt namn är Mia och jag arbetar som arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen. Vi prenumererar på blogginlägg som handlar om Arbetsförmedlingen.

  Det är inte bra att du inte fått information kring det program som du är med i och hur du skall fyllla i din närvaroförsäkran, som jag förstår har du ju nu ändå fått det klart för dej hur det skall vara.

  Självklart skall du ta upp alla dina funderingar med Arbetsförmedlingen nästa gång du besöker din arbetsförmedlare och du skall kunna känna att du möts med förståelse och respekt.

  Som jag förstår så arbetar du fram till slutet av augusti, men det hindrar dej inte från att ta denna kontakt med Arbetsförmedlingen redan nu så att du får klarhet i alla dina funderingar.

  Du kan även lämna dina synpunkter vidare till våra Kundrelationer här: https://www.arbetsformedlingen.se/Globalmeny/Kontakt/Nojd-eller-missnojd.html

  Med vänliga hälsningar
  Mia, arbetsförmedlare

  1. Ja, det har jag gjort, men jag får nog vänta tills min handläggare är tillbaka från semestern. 🙂

 1. Ha ha, jag ser att du också har fått svar från arbetsförmedlingen – de har tydligen bloggsweep på inlägg om dem själva. Och det är bra. Fast ganska intetsägande kommentarer från dem, med sånt man redan vet, eller råd från nån som inte har hela bilden, kan man ju klara sig utan. ”ta denna kontakt med Af redan nu…” – det var ju liksom det du hade gjort. Suck!

  Kram pårej! Och kraft!

  1. Ja, bra om man inte är handlingskraftig själv! Kram!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: