Jordgubbar från landet

Fick några jordgubbar från landet av svärmor i går, och herreminjävlar vad goda de var! Har inte smakat så goda gubbar på flera år! Jag är dålig på att köpa jordgubbar, förra året tror jag inte att det blev en enda, och i år så har det inte blivit några under sommaren. Jag måste nog bättra mig, men de är ju så dyra!

Årets första jordgubbar från lantstället, himmelskt goda!

Det var många blommor och omogna bär fortfarande, så det är inte sista gången. Vi trodde ju inte att det skulle bli så många bigarråer heller, eftersom bina lös med sin frånvaro i början av sommaren, men det verkar bli riktigt mycket ändå. Nom nom nom! Just den sorten verkar jag tåla riktigt bra också, tack och lov. Ska äta så många jag bara orkar nästa gång vi åker dit, om två veckor borde de vara färdiga!

Jag tror ändå att jag gillar färska hallon bättre än jordgubbar, för jag gillar när det är lite syrligt. Men det finns inga hallonbuskar så långt ögat kan nå, och så är det nästan alltid små maskar i hallon, det är jobbigt. Men de här var ändå sjukt goda! Konstigt nog gillar jag inte jordgubbssylt, och har aldrig gjort. Gillar inget godis eller glass med artificiell jordgubbssmak heller, det smakar skit. Så det så.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/07/jordgubbar-fran-landet/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanjuli 2, 2012 kl. 15:52
  • Svara

  Annas mamma har hallon vid sin stuga och vi brukar få massor! Gott! 😀

   • juli 2, 2012 kl. 16:47
   • Svara

   Mums! Ska nog ut och leta hallon i sommar…

  • Tammyjuli 3, 2012 kl. 11:36
  • Svara

  Just i år har jag nästan förätit mig på jordisar! Så sjukt gott och nyttigt! 🙂 Innan midsommar var de mycket billigare, handlarna håller priset uppe men finns att hitta goda och billiga trots detta! Hallon tycker jag är gott i efterrätter men lite för surt att äta som de är. Hallonsylt är godare än jordgubbssylt! 😉

   • juli 3, 2012 kl. 13:10
   • Svara

   Hmm, jag är nog inte särskilt förtjust i hallonsylt heller, men det är betydligt godare än jordgubbssylt! Jag ska sikta på att föräta mig på jordgubbar också, det låter bra! 😀

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.