My little pony

Haha, jag läste i DN om män som gillar My Little Pony – de kallar sig bronies. En riktig rolig artikel om ett fenomen jag aldrig hört talas om! En svensk brony som heter Viking skrattar och säger: ”Ibland slår det mig hur absurt det är. Jag sitter och chillar någon natt och tänker plötsligt: Jag gillar ponnyer!

Jag fick en sån där ponny när jag var liten, men jag var nog aldrig särskilt förtjust i den. Alla hade dem, i olika varianter och antal, men det gick ju liksom inte att göra något med dem. På den tiden fanns det inte heller någon TV-serie med dem (eller ens kabel-TV), och ingen stor kultur runt dem.

När de små plasthästarna började kännas gamla och inte längre var så populära, funderade tillverkaren Hasbro på om det gick att göra något med dem. De anlitade en ny animatör och manusförfattare, och lanserade en ny TV-serie med hästarna i oktober 2010, ”Friendship is magic”. Med den kom en ny omgång leksaker. Tittarskaran ökade, från 1.4 miljoner per avsnitt till 4 miljoner. Och de nya tittarna var till största delen vuxna män!

Ordet bronies är en sammanslagning av orden ponies och brothers, och hade blivit en helt oväntad favoritserie för många. De säger att serien är genuin, och har bra budskap om hur man ska agera med sina vänner. Det finns även kvinnliga My Little Pony-fans, men eftersom de inte är ”brothers” kallar många sig för pegasisters. Några av de mest populära ponnyerna heter Doctor Whooves (hahaha!) och DJ Pon-3.

Men i och med att brony-kulturen växer, så blir den också hånad. Och det finns bronies som har råkat illa ut, därför är det många som håller det för sig själva. Eller som bronien Joel säger: ”Det finns många som inte kommit ut ur stallet än”.

Jag tycker att det är toppen, det skadar ingen och har ett budskap med bra ideal. Och jag ser hellre att någon gillar små färgglada ponnyer än något våldsamt. Googla in på Equestria Daily om du vill lära dig mer om bronies och ponnyer!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/07/my-little-pony/

10 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterjuli 9, 2012 kl. 18:40
  • Svara

  Kul att du är så positivt inställd till bronies! 🙂 Du borde ta och spana in serien också, alla hittills 52 avsnitt finns lättillgängliga på YouTube. Här är första avsnittet: https://www.youtube.com/watch?v=RqqiZOsuo44

  (Det blir bättre och bättre enligt mig, så kolla på typ 7-8 avsnitt innan du gör en bedömning om du gillar det eller inte, och glöm inte att kolla med engelskt tal om du vill börja kolla på serien :D)

   • juli 9, 2012 kl. 18:51
   • Svara

   Det ska jag göra! Det verkar som det har blivit bättre med tiden, och mer anpassat för vuxna. Garvade högt när jag letade bilder på Doctor Whooves, en del skämt var grymt roliga! 🙂
   Jag gillar folk med ovanliga och ”nördiga” intressen, det är fascinerande!

  • Joelfjuli 10, 2012 kl. 03:56
  • Svara

  Kul läsning 🙂

  Jag vill dock slå ett slag för att ’bro’ också är ett slanguttryck för ’vän’. Och på så sätt är bronies i högstra grad en term som även inkluderar kvinnor, Det är, och har aldrig varit någon poäng att dela upp fans efter kön.

   • juli 10, 2012 kl. 07:34
   • Svara

   Helt klart! Det var artikelförfattaren som skrev att många kvinnor själva föredrar att kalla sig pegasisters, men jag håller med dig. Jag tror det var den roligaste och mest intressanta artikeln jag någonsin läst i DN! 🙂

  • Christinajuli 10, 2012 kl. 10:52
  • Svara

  …..hmmmmm….

   • juli 10, 2012 kl. 12:29
   • Svara

   Haha!

  • Nightfliesjuli 10, 2012 kl. 14:29
  • Svara

  Jodå det finns massor av serier från första generationen från 80-talet! Vilka jag personligen föredrar 🙂

   • juli 10, 2012 kl. 14:38
   • Svara

   Men det gick aldrig något på TV, tror jag. Det kom en serie 1986, men den släpptes bara på video, och nästan ingen ägde en video. Sen när nästa kom (1992?) hade jag övergett min leksak sedan många år. De flesta som hade första generationens ponnyer hade just bara dem, och det var ingen kult runt omkring det. 🙁

  • Sexleksakerseptember 10, 2012 kl. 14:09
  • Svara

  Tack för en riktigt fin blogg! /Peter

   • Klaraseptember 10, 2012 kl. 15:31
    Författare
   • Svara

   Tack så mycket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.