Öga för prylar

Googlade på min burk som ser ut som en ananas och stringfaten jag fick av ”svärmor” när de rensade sina förråd för ett par veckor sedan. Och det verkar minsann som om jag har ett öga för gamla prylar! Ananasburken kommer från Guldkroken i Hjo och är ett ganska populärt samlarobjekt. Det verkar som den turkosa (som jag har) verkar vara vanligast, men jag såg den och andra färger på E-bay för mellan 250 och 800 spänn.

Stringfaten som jag använder som frukt-och grönsaksfat var också populära. De är från 50-talet, och betingar pris på mellan 150 och 300 kronor för det lilla, och upp till det dubbla för det stora. Men de är inte ett dugg till salu, för jag älskar dem.

Blir jag helt pank någon gång är det väl inte helt omöjligt att ananasen ryker, men då ska det vara illa. Den har faktiskt en historia, och är så jäkla ful att den gör sig riktigt bra här hemma. Har ingenting i den ännu, men det ska det nog bli ändring på! Jag hade inte alls sakernas pris i åtanke alls när jag valde dem, men det var de jag gillade bäst, helt enkelt. Har du gjort några fynd någon gång?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/07/oga-for-prylar/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanjuli 10, 2012 kl. 14:09
  • Svara

  Burken påminner om ananasen för salt som jag såg och fotade på jobbet för ett tag sen. Kan de vara släkt, måntro?
  https://tofflan.wordpress.com/2012/05/21/den-bara-star-dar/

   • juli 10, 2012 kl. 14:21
   • Svara

   De ser inte ut att vara från samma ställe, men vem vet – den kanske är värd en del också!

  • Tatianajuli 10, 2012 kl. 20:00
  • Svara

  Jag köpte fina silverbestik på en auktion ( det här var innan det var modäääärnt att gå på auktion ) min mormor skrapade fram den franska liljan på de igengrodda besticken och väste på ryska -Bjud lågt och se ointresserad ut :-D.

  Så till fint används de och de pryder sin plats 🙂

   • juli 10, 2012 kl. 20:15
   • Svara

   Hahaha, vad kul! Det är roligt att fynda. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.