Olympiska ringarna

OS har dragit igång igen, och än en gång hör man folk påstå att de olympiska ringarna är en antik symbol för spelen. Det är de absolut inte, ringarna hissades på en flagga första gången 1914 i Alexandria. Då representerade ringarna de fem OS som hållits dittills, förutom något extraspel 1906. Eftersom OS hölls här hos oss år 1912 så representerade alltså en av ringarna Stockholm.

Senare lät man de olympiska ringarna symbolisera kontinenterna Europa, Asien, Afrika, Oceanien och Amerika, men i den officiella definitionen finns det inget som säger vilken ring som representerar vilken världsdel. Och har de slagit ihop Nord- och Sydamerika för att få plats med alla andra världsdelar, eller är det bara en dålig efterkonstruktion?

Olympiska ringarna

Ja, skit samma, jag bryr mig inte nämnvärt om historien bakom OS eller de olympiska ringarna. Det som är allmänt vedertaget är ofta inte ett dugg sant, och folk blandar ihop uttryck som olympiad (inte själva spelen, utan en tidsperiod mellan två spel), Olympos (ett berg) och Olympia (en ort). Däremot tycker jag att det kan vara lite roligt att se på själva sportandet – så länge det inte är någon jävla lagsport det handlar om. Män som simmar är ju trevligt, och så… Vad tycker du om OS, ska du titta?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/07/olympiska-ringarna/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  1. Urrk, nej jag tittar inte, tycker att all sport är urtråkig!!!

    1. Jag är frestad att hålla med, men jag kan inte riktigt! All lagsport är tråkig, och det mesta annat också. Och allt som skrivs om sport är tråkigt! Men en del saker är okej…

  2. Hej =) jag brukar inte titta på sport, men vm och os visst kan jag snegla lite till det. Men inget jag är döds intresserad av som andra är.
    Men tack för info om ringarna = ) / Kram

    1. Som jag då, ungefär! Tack och kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.