Otursdagen

Och så är det ju fredag den trettonde igen! Otursdagen, enligt många. Jag slog i axeln i en dörrkarm i går, så jag tror att min oturskvot är fylld för ett par dagar. Eller ett par livstider, om man ser till det stora hela. Hur som helst, det är många som tror att det händer en massa skit en dag som denna, men enligt Trygg-Hansa anmäls det 7% färre skador på fredag den trettonde jämfört med andra veckodagar.

Almanacka, kalender. Om otursdagen fredag den 13

Sist det var fredag den trettonde läste jag en artikel om just det, Trygg-Hansas statistik över skadeanmälningar under en femårsperiod. De hade jämfört 2 miljoner skadeanmälningar, och det visade sig att det är måndagar som är värst. Ganska intressanta siffror faktiskt, för fredagen den trettonde är en turdag i jämförelse. Förutom för bilägare, eftersom det har skett fler bilstölder än under andra jämförbara dagar. Någon bil har jag inte längre, I’m safe!

Det är mycket som kan hända på måndagar. Det är störst risk att drabbas av hjärtinfarkt, och om man kommer till sjukhus så är det på måndagar flest felbehandlingar och misstag sker. Det sker också flest trafikolyckor på måndagar. De flesta kursras på börsen har skett på måndagar. Maj månad är värst, med störst risk att man gör sig illa. Vanligast är att ramla, på andra plats att slå sig på något (eller någon), och på tredje plats kommer kläm-, stick- och skärsår. Så var inte orolig, det blir värre på måndag.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/07/otursdagen/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanjuli 13, 2012 kl. 15:26
  • Svara

  Skulle inte förvåna mig. På måndag börjar ju min semester…

  1. Men åh! 😕 Hoppas att den blir alldeles fri från olyckor!

  • piafiajuli 14, 2012 kl. 11:33
  • Svara

  Vissa dagar ÄR bara klantdagar för mig, då jag bara MÅSTE slå huvet i den hyllan, snubbla på den tröskeln, klämma fingret i den dörren…de föremål som man är sambo med kanske ger igen för att man skippat avtorkning av dito?

  1. Så kan det absolut vara! Mina dörrkarmar verkar ofta vara förbannade på mig, eller så flyttar de på sig precis när jag ska gå igenom så att jag slår i. Man kanske ska prata lite med dem, torka av dem och gosa lite… 🙂

    • piafiajuli 15, 2012 kl. 11:50
    • Svara

    Helt suveränt! Så är det ju! -Vad ska du göra i helgen? – Ah inget speciellt, ha lite gos med de nya skåpsluckorna, så de känner sig som hemma… 🙂

    1. Hahaha, skönt!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.