Smaklösa korgar

Flätade korgar av olika sorter brukar vara populära. Och många gånger oerhört smaklösa. Jag kan uppskatta hantverket i en korg gjord för hand om den faktiskt ser ut som en korg, även om de inte alltid är särskilt snygga. Men vem köper sånt här skit?

Korgar som ser ut som en känguru och en kanin, från PUB i Stockholm

Det är riktigt stora, fula korgar i form av kängurur. Tycker någon att det är en rolig idé, eller? Och att man lägger sakerna i en ficka på magen, gör det korgen rolig? De mindre korgarna på bordet ser ut att föreställa kaniner. Jag vet inte om det är så mycket bättre, men de är i alla fall inte lika horribelt stora. Jag har en bild av att korgar ofta användes till att ta in ägg eller grönsaker förr i tiden. Nu har vi mobilen, nycklarna och läppglanset i vår ”märkeskorg”.

Hur många använder förresten sina korgar på det sätt det är tänkt – till att bära saker i? Har nog aldrig sett någon, faktiskt, förutom cykelkorgar. Men det är inte samma sak. De korgar jag har sett står på någons golv och är fyllda med skräp, fula döda (torkade) blommor, eller tidningar, ofta i en skitful shabby chic skabbig stil. Nej, tummen ner för korgar.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/07/smaklosa-korgar/

2 kommentarer

  1. Jag har bara fina korgar, men jag erkänner att jag har skräp i en korg med handtag – tidningar och reklam som ska ut till soprummet! Det är dock en normal korg med handtag, inte nån jävla sköldpadda eller så.

    1. Haha, tur det! De är säkert praktiska att ha till sånt, det är mer när de står framme med skräp i som PRYDNAD jag blir irriterad!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: