Spekulerar

Kommer ni ihåg att jag sa att jag skulle försöka att inte tänka så mycket på det här med EDS-diagnosen, förrän smärtkliniken öppnar igen efter sommaren och jag vet mer? Det går sådär. Eller nej, det går dåligt. Jag kan inte låta bli att tänka på hur det kommer att bli i framtiden, med tanke på hur dåligt det redan är. Varje kväll, lika säkert som att det blir morgon igen, kommer tankarna, och ofta någon tår också.

Det är ingen idé att spekulera, eller egentligen oroa sig heller. Det är som det är. Förhoppningsvis finns det väl hjälpmedel och metoder som kan lindra smärtan lite bättre än i dagsläget, och med lite tur godkänner Försäkringskassan en längre, eller halvtidssjukskrivning. För det är helt omöjligt att jobba mer, det går bara inte. Jag klarar knappt av vardagen som den är. Hade jag inte haft älskaren R hade det inte gått.

Och hur attraktiv kommer jag att bli i framtiden på diverse marknader? Ponera att R hittar någon som orkar hänga med på alla roliga upptåg som jag inte längre orkar med (jag brukar säga till honom att jag är det bästa han kan få, så det lär inte hända – men vi antar det), och jag inte lägre har kvar mitt jobb. Jag måste ju försörja mig. Ensam och arbetslös i sig är inte jordens undergång, där har jag varit förut. Men inte med svår, kronisk smärta som gör att jag knappt klarar vardagen. Nä, det verkar som om jag måste lösa alla sådana problem redan nu, för att livet ska bli drägligt senare.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/07/spekulerar/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.