Svampar?

I går tog vi en ganska lång promenad runt området på lantstället. Det var helt överfullt av smultron i dikena och längs stenrösen på vägen, som lyste röda. Plockade så många jag bara orkade, sen hittade jag en sån här fin liten kantarell som stack upp bland lite barr och gräs.

Kantarell

Jag har inte plockat svamp på hur många år som helst, men de här växte på en slänt så jag slapp böja mig så jävligt. De var övervuxna av gräs, och det låg döda löv ovanpå, så det var ren tur att jag såg den första. Tog med mig en stor handfull hem, som jag stekte i smör. Mmm! Sen såg vi några såna här också. Vad kan det vara?

Blomma som känns som en svamp, eller en svamp som ser ut som en blomma?

De såg ut som blommor, men kändes som svampar. Jag har aldrig sett några sådana förut, och de var inte helt små heller. Ett par decimeter höga, med ganska tjock stjälk. Eller stam. Och lite slemmiga. De skrek ju inte direkt ”Ät mig!” heller, så de fick stå kvar. Jag är dålig på svamp, men gör man det en gång var tionde år kanske det inte är så konstigt. Har du någon aning om vad det där kan vara för något?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/07/svampar/

4 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  • monicaschjuli 16, 2012 kl. 11:59
  • Svara

  Kan vara någon sorts snyltrot, växt utan eget klorofyll som parasiterar på andra växter. De som blommar nu tycks vara ganska sällsynta. Men så har vi vätterosen som är rätt så vanlig. Den sägs blomma april-maj.

  1. Snyltrot! Vad lustigt, aldrig sett något liknande. Tack!

  • Tofflanjuli 16, 2012 kl. 22:07
  • Svara

  Vet inte vad de är eller heter, men jävligt fula var de!

  1. Jävligt fula, och slemmiga!

  • Stor svamp -Arga Klaraseptember 10, 2013 kl. 19:10

  […] sorter, men andra sorter är ganska äckliga och fula. Jag hittade ju någon sorts slemsvamp eller snyltrot förra året som såg helskum ut, och bläddrar man genom en svampbok hittar man garanterat något […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.