Ta en taxi

Ibland hör man mardrömshistorier om hur framför allt turister får betala astronomiska belopp för en kort taxiresa genom stan. Det handlar om folk som inte läser jämförelsepriset, inte vet att det existerar eller är för fulla för att förstå bättre. Det är absolut inte olagligt för taxibolag eller friåkare att ta ut sådana priser, eftersom det är fri prissättning både på kilometer- och timpriserna. Kunden accepterar priset själv genom att välja den bilen. Jag såg någon resa till Arlanda som hade kostat 38.000:-!

Däremot måste alla bilar måste ha sina priser tydligt skyltade, och även ange det högsta jämförelsepriset. De åkare som försöker luras har ofta ett namn som är väldigt likt något av de stora, etablerade taxibolagen. Har man koll på hur det funkar kan man lätt få sin resa både snabbt och billigt. Man måste inte alls ta taxin som står först i kön, utan som kund har man rätt att välja. Men tydligen vet så många som 81% inte hur jämförelsepriset fungerar. Jag åker ju taxi nästan varje dag nu, och har stor erfarenhet av både bolag och priser.

Hos Taxi 020, med de gula bilarna, kan man få sin resa till ett fast pris om man bokar genom deras app (finns både till iPhone och Androider), så man inte behöver oroa sig över det. Jag tycker att det är riktigt bra, och ett plus i kanten är att man inte behöver veta den exakta adressen man är på. Kartfunktionen med GPS fixar det, toppen för någon som har lika dåligt lokalsinne som jag…

Taxi 020 app. Man får ett fast pris och behöver inte kunna adressen.

När jag bokar taxi tar jag så gott som alltid en bil från dem, dels för deras miljöansvar, och så självklart för att är billiga och lättillgängliga. Dessutom har bilarna bra komfort, vilket är viktigt för mig. Nu åker jag ju mest dagtid när det sällan är kö för att få en bil, men skulle det vara så går man före i kön om man bokar resan genom appen. Dessutom finns det alltid en tidning att läsa i bilen, det gillar jag. Så ta inte vilken bil som helst på gatan, testa appen om du har en smartphone!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/07/ta-en-taxi/

2 kommentarer

    • Evajuli 5, 2012 kl. 13:44

    Åh så smart! Men då är det väl en “privat” resa och man får betala direkt, eller vet du om appen även gäller för färdtjänsten?

      • juli 5, 2012 kl. 13:55

      Visst är det! Ja, det bara privata resor för “vanliga” människor. 🙂 Tyvärr får vi färdtjänstare beställa som vanligt, men det kan man ju göra på internet om man kan surfa i telefonen i alla fall.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.