Tårtor

Efter jobbet i eftermiddags var vi och fikade hos min farmor, jag och R, syrran och hennes dotter, min faster och mina föräldrar. Först satt jag och väntade ett par timmar efter jobbet, för jag hade ändå inte hunnit hem mellan, och R kom tidigare och mötte mig. Vi firade min pappas födelsedag, och då var det mycket lättare att vi alla sågs där i stället för ute hos dem. De hade med sig en smarrig tårta, som gick ner trots att jag inte är så förtjust i tårta egentligen. Bullarna däremot, oh my god. Kardemummabulle-orgie!

Det är allt sånt där gräddigt äckel jag ogillar i tårta. Smörkräm ger mig kväljningar om det är mer än en liten sked. Vispad grädde smakar unket fett. Sylt i tårta blir ofta för sött. Sockerkaksbotten med bär är dock väldigt gott, och resten kan skrapas bort om det behövs. Den här tårtan var anpassad efter sånt, för min syrra tycker likadant. Mycket jordgubbar, alltså. Det blir alltid jordgubbstårta när farsan fyller år!

Jordgubbar

Älskaren R åker tillbaka till lantstället i kväll, han har äntligen semester och tänker pyssla med huset där ute. Och motorcykeln, och passa katterna. Nu är han och handlar så att jag klarar mig ett par veckor framöver, och så att jag slipper leva på digestivekex och knäckebröd den här veckan också… Så snäll han är, jag hade aldrig orkat!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/07/tartor/

2 kommentarer

    • Tofflanjuli 16, 2012 kl. 22:05
    • Svara

    R är verkligen snäll! Och ät nu ordentligt som en duktig flicka!

    1. Ja, det är han! 🙂 Jag ska äta, äntligen riktig mat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.