Tur och sannolikhet

När jag var liten spelade jag väldigt ofta kort med farsan. Vi körde fyra olika spel, bland annat poker och krypcasino, som vi poängsatte, och även om man förlorade tre av spelen kunde man utklassa motspelaren i det fjärde så att man vann ändå. Vi utvecklade ett ganska avancerat poängsystem har jag för mig, men det har helt fallit i glömska nu. Kul var det i alla fall, för jag vann oftast.

Ibland hade jag helt galen tur, och den enda gången pappa var helt säker på att han skulle slå mig i poker var när han hade fyrtal. Men han vann ändå inte, för jag hade ett högre fyrtal… Det är sådant som liksom inte borde hända, ändå tyckte jag att det var normalt. Visst, jag var liten och kunde ingenting om sannolikhet, och vi spelade ofta. Men ändå!

Man kan inte räkna med att ha tur när man spelar om riktiga pengar. Man måste veta vad man håller på med, och man måste sätta en gräns för hur mycket man har råd att förlora. Om man går på känsla är det nog lätt att spela för mer än vad man har tänkt sig från början. Man måste självklart kunna spelet, och eftersom de flesta spelar på nätet måste man ta reda på vilken spelsida som passar bäst för ens behov, och var man hittar bäst bonus. Det kan man jämföra, till exempel på pokerspel.org.

Jag har provat nätpoker också, men det var inget för mig. Jag gillar det sociala samspelet när man spelar kort tillsammans med någon, och även om man får spänningen i spelet med nätpoker, så tycker jag att något saknas. Dessutom verkade min tur ha försvunnit…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/07/tur-och-sannolikhet/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.