VVS-museum

Just det, grabbarna var ju på museum i går. Till ett VVS-museum (ja, ni läste rätt den här gången också) i Katrineholm. Vi häcklade dem så mycket det bara gick innan de åkte iväg med sina snofsiga kameror och stora leenden, och bad om något fint från museets souveniraffär. Inte för att vi trodde att det fanns någon, för de ansvariga för museet låste upp när någon ringde och sa att de ville komma och kika. Efter överenskommelse.

Mardrömmen för dem hade ju varit ett gäng olika sorters porslinstoaletter som stod uppradade, för de hoppades på lite historia och information om uppfinningarna som (enligt dem) var grunden till ett välfungerande samhälle. Men de var ytterst nöjda med stället, för VVS-museum var ett riktigt bra museum för vuxna, med mängder av intressanta saker (enligt dem)!

De var nog lika fascinerade som Strindberg var när han för första gången såg en toalett som gick att spola i, i Hamburg 1883: ”Den mest glänsande uppfinningen träffade jag i Hamburg. Där träckade man i något som liknande en soppskål och när man tittade sig om var där ingenting att se, oaktat man kunnat svära på att man nedlagt ett par meter; skålen var så fin efter förrättningen att man kunnat äta äkta sköldpaddssoppa ur den. Det var fullständigt trolleri.” Hahahaha!!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/07/vvs-museum/

2 kommentarer

    • Tofflanjuli 15, 2012 kl. 23:56
    • Svara

    Strindberg var en rolig man – liksom dina karlar. VVS-museum… Bara att komma på idén… 😆

    1. Hahaha, ja jävlar. De är inte vanliga, såna där människor…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.