Årets andra skiva

Ahh, ljuva kräftskiva! Årets andra skiva började redan halvsex, och jag blev tvungen att samåka med någon som inte bara hämtades efter mig och släpptes av före mig, de skulle inte heller åt samma håll. Och föraren var motvillig att hjälpa till, på gränsen till otrevlig, när den ena damen inte fick på sig säkerhetsbältet. Ibland undrar man hur de på Färdtjänsten planerar in resorna. Men passagerarna var väldigt trevliga, så jag sa inget elakt. Började alltså med en sval irritation, som gick över i någon slags förväntansfullhet när jag närmade mig värdinnans lägenhet.

Det var bara henne jag kände sedan tidigare, för vännen/kollegan M mådde inte bra och stannade hemma. Och att påstå att jag kände värdinnan var kanske att ta i – vi har träffats två gånger innan, men kommit väldigt bra överens. Det var vi och elva tjejer till, så det blev en högljudd och fnittrig skiva, men trevligt, delikata kräftor och goda tillbehör. Hade väldigt trevliga bordsgrannar, och det var ett par stycken som kände igen mig från förr. Jag kände inte igen dem, men insåg snart att vi hade mycket gemensamt och pluggat samtidigt.

Drack, förutom vinflaskan jag hade med mig, både bröllopsnattschampagne (inte mitt bröllop!) och avec, men kände mig ändå inte ett dugg påverkad. Det är konstigt, för ibland blir jag tydligen full på ingenting (Gangnam style-festen), och andra gånger känner jag ingenting. Vissa andra (host!) verkade betydligt mer påverkade, och alla hade roligt. Gjorde lite planer med värdinnan om att träffas framöver, något jag ser fram emot. Hon verkar vara – eftersom jag inte riktigt känner henne – en underbar och öppen person, och det blir säkert givande.

Drink

Lämnade faktiskt festen först. Jag!? Ja, konstigt nog, fastän det hade slagit om till söndag morgon när jag åkte. Men ryggen orkade inte längre. Dessutom var det många andra som bodde i närheten, och jag på andra sidan stan. Det gick fort med taxi ändå, men tror ni jag gick och lade mig när jag kom hem då? Icke. Det var katter att klappa, vatten att dricka, sidor att surfa på, något att skriva upp och en del att tänka på. Därför var det extra skönt med sovmorgon nu. Mår ganska okej, faktiskt, förutom en lätt touch av uttorkning…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/08/arets-andra-skiva/

2 kommentarer

    • Tofflanaugusti 26, 2012 kl. 12:38
    • Svara

    Å vad det låter som en alldeles totalt lyckad kräftskiva! 😀

    1. Det var det verkligen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.