Äter efter sju

Jag var hungrig hela kvällen i går. Är så van att äta middag ganska sent, och sen inte göra så mycket innan jag går och lägger mig, men eftersom älskaren R skulle på träning i går kväll blev det tidig middag. Innan klockan fem, till och med, sen var jag hungrig igen vid halvniotiden. Som en varg. Är sällan hungrig på förmiddagarna, och äter inte heller så mycket till lunch. Frukt, ett par mackor, kvarg eller ägg. Utspritt lite då och då på eftermiddagen, och så ganska mycket till middag, och gärna något efteråt också. Det där med att inte äta efter sju är ju bara mög.

En kalori är alltid en kalori, oavsett vad klockan är. Att inte äta efter sju gör inte att man förbränner fler kalorier, för det har ju ingenting att göra med att klockans visare står på ett särskilt sätt. Självklart kan sömnen bli störd om man är hungrig eller proppmätt när man lägger sig, men det är inte samma grej. Antar att folk inte kan låta bli att sitta stilla och proppa i sig skit på kvällarna, och då är det kanske skönt att någon annan sätter en gräns för ätandet – även om det inte spelar någon roll. Man blir lika fet om man äter två mackor före klockan sju, som en före och en klockan tio. Man blir ju hungrig och sugen bara av att veta att man inte får äta!

Klocka. Äter efter sju

Nåväl. Nu ska jag jobba. Tre dagar kvar, de kommer nog att gå fort. Jag måste verkligen klippa mig också, det har växt alldeles för fort. Kanske hinner med det på onsdag, efter läkarbesöket. Eller i dag, om jag orkar. Ja, kanske det. Vem vet, liksom…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/08/ata-efter-sju/

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  1. Jag försöker att hålla mig efter 7 just för att jag sover mycket bättre om jag inte äter. Och sen gör det att då får jag rutin på maten med. Annars kan jag komma på att ojdå, jag har inte ätit middag och så är kl 23 på kvällen. Känns lite dumt. Men jag inbillar mig att jag går ner mycket mer om jag inte äter efter kl 19. Men det är bara hjärnspöken.

    1. Ja, för en del blir ju sömnen väldigt påverkad om man är mätt/hungrig, för mig också. Ibland kanske hjärnspöken kan vara bra!

  2. Precis – en kalori är alltid en kalori och det totala dagsintaget blir det det blir oavsett klockslag och spridning på ätandet……
    …..alltså kan vi som äter lite (…eller inget, ja jag vet att det är fel!) på dagtid äta på kvällen……

    1. Precis! Jag får i mig den största delen av dagens kaloriintag på kvällarna, och särskilt överviktig är jag inte! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: