Avbruten i samtal

Ibland känns det som om folk inte lyssnar när man pratar med någon okänd människa i telefon på jobbet. De frågar något som jag har ett klart och tydligt svar på (som verkligen inte går att tolka på något annat sätt), och efter jag har svarat kommer samma fråga i några fler varianter. Men oftast blir jag avbruten mitt i svaret, för de tror att jag svarar på något helt annat, har missförstått eller har flera frågor gällande ungefär samma saker.

Varför har så många människor så jäkla svårt för att lyssna klart och kommunicera utan att avbryta?! Ibland är folk så hetsiga att måste jag be dem att låta mig prata klart, och många tycker säkert att det är oförskämt. Men vad är det inte då att avbryta någon hela tiden? Formulerar man sina frågor på ett sätt som kräver ett svar som är längre än ”ja” eller ”nej” kan man väl i alla fall vänta med nästa fråga tills man har fått svaret på sin första?

Telefon. avbruten i samtal

Nej, jag är självklart inte otrevlig i telefon, det skulle inte falla mig in. Men jag har förstått att en del verkligen är så dåliga på att lyssna att de inte förstår det heller. Och en del människor känner sig säkert dumma när de inser att de avbryter hela tiden. Sen händer det ganska ofta, även om de har fått svar på sina frågor och förstår alldeles utmärkt, att de frågar samma sak ett par gånger till. Bara för att försäkra sig om att de har fattat? Det är ju hur vanligt som helst, inte bara i en jobbsituation utan även i vardagliga samtal mellan två människor.

Det är lite som någon form av artighetssnack, som egentligen bara tar upp tid. Jag gillar effektivitet, och blir ofta förvånad när någon faktiskt ringer in med en kort fråga som har ett kort svar (typ ”ja”), och sedan bara säger tack och hejdå! Men det är ju toppen, i stället för att ställa samma fråga på ett annat sätt innan man lägger på… Ja, konstigt är det. Jag tycker att alla borde bli lite bättre på att lyssna på vad folk faktiskt säger, i stället för att ta saker för givna. Och sluta avbryta, för tusan!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/08/avbruten-i-samtal/

2 kommentarer

    • annaugusti 3, 2012 kl. 16:47
    • Svara

    Du har så ret…meget irriterende er det…og du tænker garanteret på telefonsælgere….I GOT THE MESSAGE THE FIRST TIME….hahahahaha 🙂 god dag til dig

    1. Haha, ja verkligen! Hoppas du får en fin kväll Ann!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.