Dammsugardilemma

Varför är dammsugarpåsen alltid full? Varför har man aldrig en extra hemma? Och varför hittar man aldrig rätt sort när man ska handla en ny? Jag har förstått att det här är viktiga och irriterande frågor som man stöter på titt som tätt när man dammsuger ofta – och det gör ju inte jag. Eftersom min rygg (och läkarna, woohoo!) säger nej till dammsugning för min del, är det ju älskaren R som sköter det.

Och det är tur, på mer än ett sätt. Det krävs ganska frekvent dammsugning när man har två katter, och att byta dammsugarpåse verkar inte helt roligt. Det kanske beror på Rs teknik, men det har nog hänt mer än en gång att det yr lite damm runtomkring… Vi har ganska många väldigt gamla paket med dammsugarpåsar kvar från tidigare trotjänare som åkt till tippen, och de påsarna passar ju inte i den vi har nu.

Dammsugare, städa

Man kikar in i städskåpet när det är dags att handla, men det ser ut som att det finns tillräckligt med påsar, och så glömmer man att köpa. Och har ändå aldrig några nya när man behöver. Jag har ju ingenting emot att slänga eller ge bort saker jag inte behöver (läs: påsar som inte passar i dammsugaren), men R påstår att man aldrig vet när man får användning för dem – så de ligger kvar och historien upprepar sig. Att beställa från nätet, till exempel från Dammtussen.se, är ju ett bra alternativ när man aldrig hittar rätt sort i affären. De har dessutom all världens olika städprodukter att välja mellan.

De olika tillverkarna tjänar ju på att ha specifika påsar till olika modeller, och de där unviersalvarianterna passar ju inte helt bra jämt, så det är bra att de går att köpa på nätet. Har du också ett dammsugarpåsedilemma?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/08/dammsugardilemma/

2 kommentarer

  1. Tacka vet jag påslösa dammsugare! 🙂 Med tre hundar och tre katter hemma är en påslös det enda som funkar här 🙂

    1. Jag var tvungen att googla på det, och nu säger jag bara: Åh GUD så smart, en sån vill jag också ha! 😀 Haha! Eller kanske snarare: En sån önskar jag att R vill ha!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.