Dressyrhästar och bajs

När jag kommit hem från jobbet tidigare i dag slog jag på TVn, och det var OS-dressyr på kanalen som startade. Någon svenska red på en skitstor ponnygrej, och så bajsade den lite grann precis innan de började sitt program. Efter några minuter var det två kvinnliga kommentatorer som svarade på frågor som tittarna hade mailat in, och ungefär så här lät det när det handlade om dressyrhästar och bajs:

-Får de poängavdrag om hästen går på toaletten mitt i programmet?
-Nej, så länge det inte stör eller förstör den rörelse som utförs då, så kan hästen gå på toaletten utan poängavdrag.

Hahaha! Jag utgår ifrån att de menar att det är ok att hästen bajsar, så länge den fortsätter att göra det den ska också. Om hästen kutar iväg in bakom kulisserna och går på toaletten är det ju ganska svårt att göra något annat än att diskvalificera ekipaget, men kommentatorerna tycker kanske att det är pinsamt att säga ”kissa” eller ”bajsa” i TV. Så pinsamt att de säger att det är helt ok att ponnyn sätter sig med en tidning på muggen och fortsätter dressyrprogrammet när den är färdig. Haha!

Jag tycker att folk ska tala klarspråk, för det där lät så sjukt töntigt! ”Hästen får gå på toaletten under programmet”. Ja men vad då, hur många djur går egentligen på toaletten? Okej, ett fåtal katter lyckas lära sig kissa i en toalettstol, men nej, de flesta djur kissar och bajsar. Men när det gäller en så fiiiin sport med så fiiiina djur som dressyrhästar så kanske det inte går att säga högt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/08/dressyrhastar-och-bajs/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Anna Mariaaugusti 9, 2012 kl. 17:18
  • Svara

  Detta var riktigt roligt – fick mig ett ordentligt skratt!

  1. Haha, vilken tur! Det lät riktigt lustigt, jag satt och fnissade alldeles ensam här hemma! 🙂

  • Tofflanaugusti 10, 2012 kl. 12:54
  • Svara

  Gå på toaletten… Jag har väl aldrig hört talas om en häst som går på toaletten!.. Min hund gick visserligen på toaletten, men hästar går väl för fan inte på toaletten? BAJSA och KISSA, heter det. Just det. BAJSA och KISSA.

  1. Japp. Såna ord som vi vanliga människor slänger oss med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.