Fel lins!

Jag blev sjukt förvånad i går när jag skulle ta fram en ny kontaktlins. Jag kör med dygnetrunt-linser, som man även kan ha när man sover, så jag byter bara en gång i månaden och slipper allt trassel varje dag. Hur som  helst,  jag öppnade en ny ask, och tog fram två linsförpackningar. Stoppar in vänster, inga problem, ser bra. Stoppar in höger, inga problem, men ser inte ett dugg bättre. Öh? Fel lins i rätt öga?

Testar att ta ut den igen, rengöra den (trots att den var ny) och stoppa in den igen. Ingen skillnad. Då tar jag ut båda linserna och byter plats på dem för att se om det var mig och min syn det var fel på. Eftersom jag har samma styrka på linserna till båda ögonen spelar det ju ingen roll i vilket öga de sitter, men då blev det tvärtom. Såg inte ett dugg på vänster öga i stället. Ergo: Fel lins i paketet. Kollar märkningen på paketet (-3.50, baskurva 8.6, diameter 14.0) vilken är helt korrekt, och så även på den individuella förpackningen.

Jaha, bara att ta en ny då, och den var det inget fel på. Men linser är ganska dyra, och jag har ju ingen lust att betala för något som är fel. Kontaktade kundtjänst på Lensway (köper linser på nätet) och frågade och jag kunde få byta hela resten av asken. Inte bara linsen jag blivit blåst på, men jag har ju även en förpackning där det blivit fel. Inte okej, men som tur var hade jag  ju några kvar, om inte de också är felaktiga.

Det löser sig säkert, men hade det varit det sista paret linser hade jag blivit sur på riktigt! Nåja, fortsättning följer säkert. Undrar hur det kan smyga sig in linser med fel, eller ingen, styrka i ett paket sådär. Trasiga har jag fått någon gång, men med tanke på hur de är konstruerade är det inte särskilt konstigt. Men fel lins i ett paket där alla andra är varit korrekta är konstigt…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/08/fel-lins/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanaugusti 5, 2012 kl. 23:12
  • Svara

  För övrigt, funkar dygnet runt-linser bra? Jag har endagslinser, men kan man slippa ett moment om kvällen vore det ju förträffligt!!!

  1. Jag älskar dem, man ser när man kliver upp på morgonen! De släpper igenom mer syre än vanliga, så jag har aldrig känt att de har skavt eller så, men det är nog väldigt individuellt. Brukar finnas att prova ut gratis om man gör en synundersökning, så det kanske är värt att testa?

  • Tofflanaugusti 6, 2012 kl. 11:22
  • Svara

  Ska jag kanske göra! Optikern har hört av sig två gånger och tycker att det är dags att jag kollar synen.
  Jag köper linser från Nordic lenses, de är flera hundra spänna billigare än Lensway…

  1. Oj, det måste jag kolla på, tack för tipset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.