Irrat runt i regnet

Jodå, vi kom iväg till stan, jag och älskaren R, men när vi väl var där visste vi inte alls vad vi skulle göra, så vi har mest irrat runt. Vi började med att promenera i Gamla stan, men det var nåt jäkla sportevent där, så hela gator var avspärrade och trängseln var extrem. Inte bra. Varför kan de inte lägga sånt skit ute på Djurgården eller något, där de inte är i vägen? Vi promenerade till Mood-gallerian på jakt efter någonstans att få i oss lite mat, men där var det bara dyrt och pretentiöst.

Hamnade på en billig, men ganska sunkig restaurang på Norrmalm i stället, och bestämde oss för att ta något lite bättre nästa gång eftersom vi så himla sällan käkar på restaurang. Visst, vi blev mätta, men det var inte särskilt gott och inte något trevligt ställe. Personal som inte brydde sig, en bartender som tog ut snuset med fingrarna och hällde upp dricka utan att tvätta händerna. Nej tack.

Gick vidare utan varken något mål eller någon plan, och spenderade en halvtimme i en bokaffär. Det regnade lite måttligt på oss, och vårt paraply vände sig ut och in av en vindpust och knäcktes. Typiskt, men det såg nog roligt ut! Det var ett gammalt gratis reklamparaply, som faktiskt hållit länge, så det var väl dags för det att dö.

Sen gick vi vidare, kollade på folk, gick på NK och drack kaffe på ett fik. När vi kom hem insåg vi att vi hade varit borta i drygt 4 timmar utan att faktiskt göra ett enda dugg mer än att ha irrat runt! Handlade lite frukost till den kommande veckan på väg hem, och nu ska R städa. Tvättmaskinen är snart klar, dammsugaren är framme, sängkläderna  ska bytas. Jag ska… Öh… Titta på och hjälpa till där jag kan. Skura handfat, arbetsytor i köket och speglar, kanske. Kanske.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/08/irrat-runt-i-regnet/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Christinaaugusti 26, 2012 kl. 20:18
  • Svara

  Det låter faktiskt som en alldeles utmärkt söndag – att göra något utan att egentligen göra något – helt i min smak.
  Skön söndagskväll önskar jag er!

  1. Ja, det var ganska skönt! Tack detsamma!

  • Carolineaugusti 26, 2012 kl. 22:17
  • Svara

  Det är vad jag alltid drömmer om när jag besöker en stad, bara strosa runt och ta det lugnt. Inte stressa för att hinna med allt som man planerat, utan bara njuta av varje stund.

  Önskar dig en fin måndag!

  1. Håller med, helt klart det bästa sättet att uppleva en stad! Tack detsamma!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.