Möte med arbetsterapeuten

I dag kom äntligen arbetsterapeuten/ergonomen från Arbetsförmedlingen till jobbet för att se hur de kan hjälpa mig. I och för sig slutar jag om två veckor, så sett som hjälp på arbetsplatsen är det ju helt förkastligt. Och förra gången jag jobbade ringde de ju två månader efter att jag slutat… Men jag hoppades att hon skulle ha lite tips och råd för framtiden. Om det skulle bli någon sorts förlängning här, eller om någon annan behöver mig någon gång.

Vi pratade om det mesta som har med kontorsarbete att göra, sittande, stående, stolar, skärmar och handledsstöd. Arbetsterapeuten var verkligen trevlig och kunnig, och även om jag inte får någon hjälp den här gången heller, så är det skönt att veta att jag inte gör något direkt fel. Vi diskuterade ett eventuellt inköp av en stol, (om jag får mer jobb) som verkar riktigt bra, en HÅG Capisco. Eller något annat som kanske passar just mig lite bättre. Just den här kan man ha både som sadelstol, vanlig stol med ryggstöd, och så kan man vända på den så att man liksom lutar bröstet mot ryggstödet och vilar armarna på det också. Det låter skönt!

Jag bör ha en matta att stå på, och så måste jag höja skärmen på något sätt. Eftersom det gör ont när jag har armarna böjda för länge, så har jag gärna bordet ganska lågt så att armarna kan vara hyfsat raka när jag skriver, och då hamnar skärmen för lågt. Så det ska jag också försöka se om det finns några extra på jobbet som ingen använder, för det är ingen idé att köpa något nu.

Nåja. Annars snurrar världen på som vanligt, har jag förstått. Jag har mycket att tänka på angående jobb, sjukersättning, intyg, läkarbesök, framtiden, ekonomi, företagande och att överlevnad. Och för övrigt tycker jag att det är förjävligt att någon annan enligt lag ska behöva betala för mig bara för att vi bor under samma tak, jag vill klara mig själv.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/08/mote-med-arbetsterapeuten/

2 kommentarer

    • Tofflanaugusti 16, 2012 kl. 20:42
    • Svara

    Ja jädrar, bättre sent än aldrig… 😉

    Jag har ett höj- och sänkbart skrivbord samt en sorts gummimatta med knölar som jag kan stå på i strumplästen – när jag inte har djävulusiskt ont i min häl, dårå. Det tycker jag funkar skitbra!

    1. Verkligen… Skönt i alla fall att få reda på att jag gör så gott det går med de förutsättningar som finns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.