Näckrosor

De är fina, jag gillar näckrosor. Bästa M hade näckrosor i en tunna på balkongen förra året, men de sjönk, hahaha! Jag tror att det bara var själva blommorna som sjönk, men det var roligt ändå. Trodde att näckrosor flöt automatiskt, men där hade jag fel. Döda eller halvdöda näckrosor bör naturligtvis kallas för nekros eller nekroser, vad annars? De här fina hittade jag vid ett båtvarv på lantstället, men jag tycker ännu bättre om de som är rosa.

Vita näckrosor som växer vid båtvarvet på lantstället

Eftersom min fingrar inte är det minsta gröna tänker jag inte försöka mig på sådana stora projekt. Men vid tillfälle ska jag gå in någonstans där man kan köpa plantor och sånt, och försöka mig på att odla en chiliplanta, vitlök och kanske några örter. Jag kommer förmodligen inte ha tillfälle, ork eller skjuts förrän senare i sommar, så det blir ett inomhusprojekt. Om det ens är möjligt, men det märker jag väl.

Jag gillar inte ens att ta hand om blommor heller, för de fyller liksom ingen funktion förutom att vara fina. Men jag gillar att laga mat, och det blir ju alltid godare när man har något man själv har fångat, plockat eller odlat. Går det åt helvete är det ingen stor förlust, och smakar det illa är det bara jag som får lida. Kanske älskaren R, men han vågar inte säga något så länge jag har maten klar när han kommer hem från jobbet. Ingen av oss lär väl drabbas av nekros

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/08/nackrosor/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.