Pucko

Pucko är gott, chokladdrycken, ni vet? Nostalgi från barndomen, och en klassiker till fyllematen på väg hem mitt i natten. Men jag fattar inte varför de bytte namn på den. Nu heter den Cocio, vilket jag antar ska påminna om choklad eller kakao, men inte sjutton är choklad det första jag tänker på. Särskilt roligt blir det ju för någon som är engelsktalande… Cock-io. Lite som något slags vingummi som heter Spunk. Ehh, ja…

Jag brukar alltid dricka Pucko (jag tänker vägra kalla den för Cocio) när vi är på roadtrip någonstans, för då får man äta vad man vill – enligt älskaren R. Och med tanke på att mängden kalorier i en Pucko (65 kcal/100 g) är lika stor som en lättare måltid är det nog tur att jag inte dricker det särskilt ofta.

Det finns tillfällen när det är sjukt gott med ett glas iskall chokladmjölk, men jag förstår inte som folk som tycker att det är okej att dricka det varje dag. Eller ännu värre – ger det till sina ungar varje dag till frukost. Vanlig läsk innehåller lika mycket kalorier som lättmjölk, och det här är typ som mjölk plus läsk. Men gott är det. Hur som helst, tillbaka till där vi började. Cocio. Cockio. Kukio. Hur fasen tänkte de? Vad tycker du om namnet?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/08/pucko/

7 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanaugusti 5, 2012 kl. 23:15
  • Svara

  Fy fan va löjligt att byta namn på Pucko! Det är ju som du vet den där godisbiten Käck (lakrits). Den heter Kick numera. Vägrar! 🙁

  1. Ja, fy fan! Kick, vaddå kick!? De heter käck.

  2. Kock? 😀

  • Tofflanaugusti 6, 2012 kl. 11:23
  • Svara

  Kack(a)?

  1. Inte aptitligt!

  • Tofflanaugusti 6, 2012 kl. 12:12
  • Svara

  Nej f’låt!

  1. Jag är inte kräsmagad, det är bara roligt! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.