Stora buggar

De flesta insekter och buggar verkar ha försvunnit härifrån nu, kanske ett tecken på att hösten är på väg? Mygg finns bara i skogen, och flugorna verkar ha flyttat. Det är i och för sig jävligt skönt. Det som finns kvar är de lite större varianterna. Den här saken satt inomhus, på en dörrkarm, i morse. Öh, vad är det för något? Den har långa antenner som går bakåt längs med hela kroppen.

Svenska insekter, en stor skalbagge. Stora buggar och odjur.

Syrran hittade en noshornsbagge inomhus förra veckan, ni vet såna där buggar som ser ut som en noshörning, fast med sex ben och exoskelett. Coolt! Har aldrig sett något liknande själv, men skulle gärna träffa en någon gång. Eller ännu hellre en ekoxe, men jag tror inte att de finns här i krokarna.

Var ute på en liten grod- och paddjakt i går kväll när det hade blivit mörkt och fuktigt ute, men jag hittade ingenting den här gången. De tusentals grodyngel vi såg i början av sommaren verkar tyvärr ha hoppat åt ett annat håll, för oftast brukar det vara gott om dem här när det är fuktigt ute. Nåja, mötet med räven i fredags natt kanske var tillräckligt mycket närkontakt med djur för min del den här helgen…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/08/stora-buggar/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanaugusti 19, 2012 kl. 17:52
  • Svara

  Har suttit i Gamlis i eftermiddags och där vimlade det av getingar! 🙁 Jaa, jag skrek i falsett och klev NÄSTAN upp på bordet. Sen såg jag en fin trollslända, men hann tyvärr inte fota den.

  1. Haha, så gulligt 🙂 Har sett några trollsländor här också, fina – men alldeles för snabba!

    • Tofflanaugusti 19, 2012 kl. 20:23
    • Svara

    Inte ett dugg gulligt med ett fläskberg, skrikande i falsett och balanserande på ett litet runt cafébord… 🙁

    1. HAHA! Värt att ta fram kameran för! Getingarna verkar galna nu, förresten.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.