Tablettdosering

Jag skrev ju häromdagen om att jag fick några nya sorters färgglada piller, men jag räknade faktiskt fel. Jag läste instruktionerna lite mer noggrant i dag, och i värsta fall ska det vara 18 om dagen av 7 olika sorter. Det är helt jävla galet. Det i sig är så sjukt och fel att jag blir förbannad bara av att tänka på det. Så jag försöker att inte göra det, men jag har insett att det är svårt att komma ihåg när och vilka och hur många jag har tagit. Så, jag måste införskaffa en sån där ask man har för tablettdosering.

Mediciner. Påfyllning av dosan, den räcker inte till! Tablettdosering.

Jag vill ha en där man kan ladda en hel vecka i taget. Farsan har en gigantisk röd sådan, som han har haft så länge jag kan komma ihåg, men det funkar inte riktigt att ha en sån stor i handväskan. Han använder bara sin hemma, men jag behöver äta piller fyra gånger om dagen så jag vill kunna ha något som jag kan ta med mig. Den här verkar okej, förutom färgen. Men man kanske vänjer sig. En anabox är alldeles på tok för liten, den rymmer knappt en tredjedel av allt jag ska moffa i mig.

Man kan ta loss varje dags fack och ta med i väskan, eller hela lådan (som faktiskt inte är så stor) om jag ska vara borta lite längre. Bättre det än 7 pillerburkar eller kartonger, som jag inte kommer ihåg om jag har käkat eller inte. Asken för tablettdosering finns att tillgå på Varsam, butiken som säljer hjälpmedel och sånt. Herregud, vilken misär. Nu tänker vi inte mer på det här, okej?.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/08/tablettdosering/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Christinaaugusti 13, 2012 kl. 18:58
  • Svara

  Lilla gulliga du! Vad ska man säga….
  Jag tycker dosetten var rätt snygg jag, men jag gillar ju färggranna accessoarer.
  Jag har, i alla fall vad jag kommer ihåg, aldrig behövt äta mer en en medicin åt gången, men när barnen var små, och jämt och ständigt skulle envisas med att vara sjuka på samma gång, så hade jag feber- och medicinlistor…..

  1. Den är i alla fall oerhört praktisk! Och jo, du har nog rätt i att den är lite roligare än en beige dosa… 🙂

  • Tofflanaugusti 13, 2012 kl. 19:14
  • Svara

  Onekligen praktiskt och snyggt regnbågsfärgad, säger jag, men fattar (nästan) hur jävla trist med alla piller….

  1. Ja. Ska försöka se det positiva med att det är en rolig låda…

    • Tofflanaugusti 14, 2012 kl. 14:37
    • Svara

    Ja rolig och HBTQ-vänlig! 😀

    1. Sant! Ska kila förbi i morgon och kolla på den, i alla fall.

  • Maxseptember 18, 2015 kl. 22:14
  • Svara

  Var får en tag i pillerasken du visar på bilden?

   • Klaraseptember 18, 2015 kl. 22:19
    Författare
   • Svara

   Den kommer från hjälpmedelsbutiken Varsam, finns på Kungsgatan i Stockholm eller varsam.se, ”Tablettdoserare” i kategorin ”Hjälpmedel”. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.