Boxer och abonnemang

Företaget Boxer korrigerar tydligen automatiskt priset på fakturorna de skickar ut när det har blivit en prishöjning, men inte tvärtom. Blir något billigare, är det upp till kunden att ringa och kräva det billigare priset. Man kan tydligen betala ett för högt pris i flera år, utan att de gör något åt det. Jag uppmärksammade det här genom Johan Rheborg på Twitter (där jag heter ArgaKlara, om någon undrade), efter ett antal arga tweets från honom angående just det.

Så är det säkert i många fall, inte bara gällande Boxer och kanalpaket till TV. Kanske även företag som säljer el gör så, eller bredband. Vad som helst, så länge det är något som man kanske inte har exakt koll på, utan bara jämförde priset på när man tecknade abonnemanget. För hur många går in och kollar varje månad om priset har ändrats? Man utgår ju alltid ifrån att det pris som står på fakturan är det rätta, och att det ändras om avtalet ändras. Dåligt, riktigt dåligt.

TV

Men nog om det och vidare till något helt annat, men som ändå relaterar till det här. Varför kan folk inte stava till abonnemang? Är det verkligen så himla svårt? Det är väl ingen som uttalar det fel, eller säger folk verkligen abbone-mang, som de uttalar abborre? De flesta skriver ”abbonemang”, med två b och ett n, fast det ska vara tvärtom. Många små företag skriver fel också, vilket förundrar mig. Kan de inte ens stava till vad de säljer?  Nej, skärpning.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/09/boxer-och-abonnemang/

2 kommentarer

  1. Mitt träsk-X, hon som slaktade min hibiskus, hade abnemat… automobben… abnorme… lavemang… äh… du fattar, hos ComHem. De skickade fakturan två veckor innan de skickade modemet, som det var på den tiden till datorn. Vem vill betala för nånting man inte har? Idioter!

    1. Men vad bra… Ibland (ofta) undrar man hur de tror att de ska få bra rykte och tjäna pengar.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: