Cykla i stan

Jag önskar ofta att jag kunde cykla, det fungerar väldigt dåligt i dagsläget med en trasig rygg. Eller ja, det går bra så länge vägen är platt och gjord av asfalt, men det är ju så mycket roligare att cykla nedför en backe i skogen! Dessutom är det senare riktigt bra träning för både bål och ben, trots att det går utför. Och vem som helst vet väl att det är en riktig pumphöjare att trampa upp för en lång backe. När jag var liten älskade jag att cykla, och ville bli brevbärare – för då fick man cykla även på vintern när det var snö och halt…

Det finns väldigt bra cyklar man kan hyra runt omkring på ställen i hela stan här, men de finns bara hyfsat centralt. Helt perfekt för turister, och folk som bor innanför tullarna, för det är billigt med ett säsongskort för en bra cykel som dessutom alltid är i bra skick – man ställer tillbaka den i ett speciellt cykelställ och tar en ny nästa gång man ska iväg. Men även om man inte bor centralt så är det en riktigt bra investering att köpa en bra hoj. Det är liksom inga stora avstånd, och cykelbanor finns nästan överallt.

Dete är bra för miljön, det kostar ingenting när väl cykeln är inköpt, och dessutom får man motion på ett enkelt sätt. Har man en bra korg, eller ett par sidoväskor, kan man få med sig grejer hem från affären också. Cyklar med motorer (som numera är så små att de knappt märks) verkar vara sjukt bra om man har mycket backar på vägen. Jag önskar ofta att jag kunde cykla mer, för då skulle jag helt klart göra det!

Älskaren R har en cykel jag brukar låna ibland på somrarna när han är ute och springer. Det går inte så fort, och det är platt där han springer,så det funkar helt okej. Men det är en stor herrcykel, inte alls anpassad för mig, så det är lite krångligt ändå. Kanske någon gång i framtiden köper jag en egen, om jag blir bättre. På Bikester, en ny webbutik (som finns i Tyskland, men som öppnar i Sverige i början av oktober) finns det oändligt många varianter av cyklar och tillbehör, saker man knappt visste fanns, eller visste att det fanns ett behov av. Jag skulle tycka att det vore roligt att testa en elcykel någon gång, med en liten motor, passar säker mig! Brukar du cykla?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/09/cykla-i-stan/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.