Fuska, ljuga och knuffas

Åkte till farmor och fikade i går eftermiddag, och det var som vanligt helt fantastiskt trevligt. Hon hade bakat, och både min faster och syrran med dotter var där, och det var ett utmärkt sätt att spendera en slö söndag. Men det här handlar om något annat, resan dit, som inte började så bra. Tog tunnelbanan dit, för med tanke på hur mycket jag reser kommer jag nog att ha slut på taxiresor snart, om de ska gå åt i den här farten.

I spärren var det en ung tjej, hon kan kanske ha varit 13 år, som trängde sig in när jag drog mitt kort. Jag blev skitsur, blängde på henne och frågade om hon tyckte att det var okej att fuska. Hon sa nej, men att hon skulle möta en kompis där nere. Det finns bara en uppgång, så jag sa åt henne att då kunde hon ju vänta utanför. Det gjorde hon inte, men hon åkte i alla fall inte ner för rulltrappan och gjorde en grimas som om jag vore dum i huvudet.

Tunnelbana

Blängde argt på henne och sa att det inte bara var olagligt, dessutom väldigt otrevligt och smärtsamt för mig att hon trängde sig och knuffades. Hon stod kvar där uppe, och vågade förmodligen inte åka ner förrän det bara var en minut kvar till tunnelbanan skulle gå. Då kom hon ner, smet in i vagnen och försökte undvika mig. Hon såg lite rädd ut, och jag sa att hon inte bara fuskade, utan dessutom ljög. Hon bytte självklart vagn vid nästa station, för hon verkade tycka att det var hemskt att bli uthängd och uttittad av de andra passagerarna.

Vafan, hon gjorde fyra dåliga val. Att fuska, att tränga sig och knuffas, att ljuga, och att göra det med mig. Folk vågar förmodligen vanligtvis inte säga till, men vad är det värsta som kan hända? Att jag blir utskälld eller uttittad? Det spelar ingen roll om man är 13 eller 40, jag tycker att det är fult gjort och tänker inte acceptera när någon gör det med mig.

Det finns säkert en drös med folk som tycker att jag inte borde bry mig, och att det är upp till var och en att avgöra om de vill betala eller inte. Priset på kollektivtrafiken hör inte hit, för det tycker jag är alldeles åt helvete för högt, men det här handlar inte om det. Och det är sant, jag skiter fullständigt i vad folk gör med sina liv, och vilka beslut de tar. Men om de som tycker att jag inte borde bry mig visste, eller kunde föreställa sig, hur jävla ont det gör när någon knuffar till mig, så hoppas jag att de håller käften. Händer det mig, ryter jag tillbaka.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/09/fuska-ljuga-och-knuffas/

2 kommentarer

  1. Knuffas? Så jävla barnsligt! Det är för övrigt såna som den där fuskar-bruden som gör att regler hårdnar lite här och var. Fuskare = fy fan, på ren svenska

    1. Ja, fy fan. Hoppas att hon blev rädd på riktigt.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: