Läkarspekulationer

Njae, jag mår inte ett dugg bättre ännu. Ett vanligt ryggskott brukar gå över på några dagar om man rör på sig hela tiden, men det här är något mer också. Förmodligen diskarna. Har övervägt att ringa kliniken på Lidingö, för att se om de kan räta ut mig när det värsta är över. Men jag ska ju ändå på ett läkarbesök på måndag, så jag kanske håller ut tills dess och ser vad han har att säga om saken.

Eller ja, jag vet ju redan vad som kommer att hända. Med lite tur kommer jag få en remiss någonstans för min EDS, och hjälp med intyg och sådant. Med lite otur händer inte ett skit, och det är precis vad jag förväntar mig. Det är ju en ny läkare (för mig alltså, han har jobbat länge), och det första jag tänker fråga är om jag kan förvänta mig att få träffa honom kontinuerligt under ett par år framöver. Om han har andra planer eller inte jobbar så mycket där, tänker jag leta efter en ny läkare.

Doktor. läkare. Läkarspekulationer

Det skulle säkert innebära två-tre veckors väntetid igen, men när jag bokade den här tiden skrev jag uttryckligen att jag önskade en kontinuerlig läkarkontakt under en lång tid framöver. Om de bokade mig till en tillfällig läkare får de alltså skäll för att de inte kan läsa, och så tänker jag be om en ny tid akut. Det vore inte okej. Men nu spekulerar jag kring det värsta scenariot, allt kan ju bli bra. Inte för att jag tror det, med min tur…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/09/lakarspekulationer/

8 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Emelie on september 19, 2012 at 21:01
  • Svara

  Åh, vad du är duktig som orkar kämpa!!

  1. Tack, jag vet inte riktigt, det är liksom bara så livet är just nu! Motigt och jobbigt, det har blivit någon sorts normaltillstånd!

 1. Duttar lite försiktigt <3
  Kram

  1. Tack! Duttar tillbaka litegrann! :mrgreen:

 2. För det första så kan jag säga att nu VET jag hur det känns att ha ryggskott! 🙁 Fick tre ”anfall” inom loppet av en vecka varav den sista ledde till ambulansfärd och drogning med morfin och annat.
  Helt sjukt ju att inte kunna röra sig en milimeter utan sanslös smärta. Nu, en vecka senare har jag fortfarande ont men kan iaf röra på mig. Lider med dig!
  Vad gäller läkare så håller jag med dig om hur viktigt det är att poängtera att man vill ha en läkare under lång tid. SOm tar sig tid och verkligen SER en. Jag bad om det när jag bytte i för 6 månader, han slutar nu. Som tur är kan jag följa honom till hans nya vårdcentral! 🙂
  Hoppas att du blir hörd för att ha rätt läkare är så viktigt!

  1. Ja, det är inte kul, hoppas du är bättre nu! Käkar morfinpreparat så gott som varje dag för att bara vara, liksom.
   Man blir så less på att behöva byta läkare hela tiden, man kommer ingen vart! Nu hoppas jag att den här är bra, och vad skönt för dig att du kunde följa med honom!

 3. Alltså, jag tar tramadol retard plus alvedon 665 2 ggr om dagen. Då när ryggen var som värst så fick jag oxynorm utskrivet men min mage fixa inte dem! Är det dem du syftar på eller annat ”skit”? 🙁
  Jag får nöja med mina tramadol och helt enkelt stå ut…
  Vill ju inte stå där och ta tablett för tablett… :O
  Det går säkert jättebra med din nya läkare, var bestämd och markera att han måste komma ihåg dig. Det funkade på min! 😀
  Hoppas du har riktigt mysigt hos din syster!

  1. Tack! Jag äter 200 mg tramadol retard, 100 var morgon och kväll, maxdos Alvedon 665 och morfin meda efter behov. Magen blir helt paj av det, sen äter jag Orudis med tillhörande magmedicin också.

   Vi har det trevligt här, paus i ätandet nu! Kram!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: