Landmina och choklad

Såg en igelkott utanför huset i går kväll! Den var på väg ner för en slänt under en bro, satt och tryckte och verkade lite skraj. Som om jag skulle vara farlig! Ville ju bara kela lite… Det var helsvart ute, och gatubelysningen tändes precis efter att jag fotat den och den kutat iväg, så ni får hålla till godo med en suddig bild med iPhone-blixt.

Igelkott

Har inte sett en igelkott på ett par år, men de är så himla söta! Sist jag såg en var i Vadstena, på torget. Den var inte ett dugg rädd för människor, och levde förmodligen gott på alla turister. De är coola, små levande landminor! Hur som helst, vi var på väg ut för att byta lite tomma burkar och flaskor mot en chokladkaka i mataffären. Varför då? Jo, det var internationella chokladdagen i går! Missade du det? Synd, för det är 364 dagar till nästa gång.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/09/landmina-och-choklad/

6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Jag har sådan tur här i livet att jag har flera kottisar på tomten, speciellt på försommaren då dom faktiskt kan ses fria och revira och t o m ’slåss’ lite. Efter det brukar det vara minst en som knatar omkring och letar efter mat på sommarkvällarna. I början blir det naturligtvis ett himla hallåande på dogsen men mot sommarens slut har de alla vant sig vid varandra. Hur gulligt som helst! Att fota dom har jag naturligtvis inte kommit på att jag borde…..Det får bli nästa år det.

  1. Åh!! Så gulligt! Om du hittar någon som tältar på din tomt med en ficklampa och en kamera så kan det vara jag…

   1. Snälla rara, inte ska du behöva tälta! Vi kanske kan anordna igelkottssafari nästa år? Fast då passar det ju bra med tält……
    Kram och en bra fredag!

    1. Hihi, bättre än elefantsafari!! De gillar tydligen kattmat. Jag har massor av kattmat…

 2. Det var ju bra att gubben min köpte två chokladkakor åt mig igår då. Jag hade ingen aning vad för dag det var igår annat än att det var torsdag.

  Igelkott har jag nog inte sett på kanske 10 år nu, men så har jag ju dom senaste 5 åren mest suttit inne så då är det ju inte så konstigt haha.

  1. Japp, jag firade ordentligt! 😀 Nä, jag är ute väldigt mycket på somrarna men har ändå inte sett någon på ett par år. De är söta på bild i alla fall!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: