Överblick och förmåner

Jag funderar på att skaffa ett kreditkort. Betalkort har jag självklart redan, för jag använder i stort sett aldrig kontanter, och undviker ställen som inte tar kort för att slippa gå omkring och bära på växel. Det känns så himla onödigt med kontanter i stan nuförtiden, och det är skönt att slippa bära med sig plånboken. Medlemskort och allt sådant finns digitalt i telefonen, och betalkort och legitimation ryms i telefonfodralet.

Kreditkort, betalkort, pengar, kredittkortguide.no

Med kreditkort kan man få en del fördelar som vanliga bank- och betalkort inte erbjuder, och det är ju egentligen dumt att inte utnyttja det. Jag har ju inte mer pengar för att jag betalar allt i slutet av månaden, och man tappar ju inte automatiskt kontrollen över sitt shoppande för att man betalar sen. Det verkar som om folk generellt är lite rädda för att ha kreditkort. För mig får pengarna inte ett annat värde om jag håller fysiska sedlar i handen, jämfört med om jag betalar med kort, och har jag inte råd med något så köper jag det inte. Så enkelt är det.

Jag gillar inte heller att köpa nu och betala sen, men det kan man ju göra även utan kreditkort. Så länge man betalar i tid så kostar det inget extra, och dessutom får man en bra överblick på var pengarna tar vägen. Och eftersom jag ändå alltid betalar med kort, känns det dumt att inte utnyttja eventuella förmåner. Jag gillar ju förmåner! Det gäller bara att hitta vilket kort som passar mig bäst, det kan bli ett projekt framöver.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/09/overblick-och-formaner/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.