Paj och pengar

Bakade en paj i går i går eftermiddag, av äpplen jag pallade från grannens tomt på lantstället. Det var tydligen en paj helt i älskaren Rs smak, för han gav den en tia på betygsskala, av tio. Själv tyckte jag att den var sådär, för jag gillar egentligen inte pajdeg. Det var helt enkelt för mycket deg i förhållande till äpplen. Äpplena däremot var väldigt bra. Syrliga, med mycket kanel och socker. Nom nom!

Äppelpaj. Fin paj!

Har paj så det räcker ett par dagar nu, perfekt. Eftersom det spöregnade hela jävla kvällen i går åkte vi och handlade. Tråkigt, och jobbigt som fasen, men nödvändigt, eftersom det var tomt i frysen. Stod väldigt länge i onödan i kassan eftersom någon före påstod att hon hade gett kassörskan en femtiolapp i stället för en tjuga. Den där lilla detaljen att butiken använder sig av ett helt låst och datoriserat system som automatiskt läser av sedelns eller myntens värde, verkade inte spela någon roll. Att andra kunder dessutom hade sett vad hon gav fick henne inte heller att ge upp. Det måste vara sjukt jobbigt att alltid ha rätt…

Sen blev det pajätning, lite skrivande för min del och film för R. Stålmannen returnerar, typ. Inget för mig. Hade sjukt ont efter turen i affären, och ville mest sova. I dag väntar… Ja, bra fråga. R ska träffa sin herrklubb, så honom kan jag inte leka med. Jag ska börja med att käka en hallon- och mangosmoothie i alla fall, för vi kom hem med 2,5 kilo fryst mango från Martin Olsson Storcash i går…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/09/paj-och-pengar/

8 kommentarer

1 ping

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Paj är gott, ba! Notera avundsjukan i min ton…

  1. Så sjukt gott, ba! Jag ska äta en bit för att hedra dig.

   1. Than U, thank U!

    1. Jag gör det så gärna!

 2. Jag som har sex (!) äppelträd kommer antagligen att få köpa äpplen i butiken i år om det ska bli någon paj här. Har jag tur så kanske det blir lite på ett eller två av träden – konstigt år i år!
  Din paj ser smaskig ut och är nog helt i mina barns smak för dom tycker för det mesta att äppelpaj är gott bara det är mycket deg…eller helst att jag hoppar över att ha i äpplen alls – konstiga barn!
  Ha en skön söndag i morgon!

  1. Oj då! Men palla från grannarna någon natt, det är billigare! 😀
   Vad konstiga alla är, det är ju frukten som är god! Hmm, jag ska nog ta en bit nu…

   1. Tyvärr är det ett konstigt äppelår för alla här. 🙁

    1. Ajdå! 🙁 Ja, då återstår väl bara affären!

 1. […] av det goda sällskapet. Framåt kvällen åkte vi hem och lökade och käkade upp det sista av äppelpajen. Och […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: