Paralympics

Paralympics har börjat, alltså olympiska spelens motsvarighet för funktionshindrade. Om man skulle satsa på att vara med nästa gång? Vet inte riktigt vad jag skulle försöka mig på för gren, och med tanke på hur duktiga deltagarna är lär jag inte ha någon chans. Skytte lär ju fungera alldeles utmärkt i rullstol, så länge man har två armar. Och så är (eller kanske var) jag bra på schack, det borde bli en olympisk gren! Alldeles utmärkt gymnastik för hjärnan. Dessutom var schack faktiskt en riktigt stor publiksport på 70-talet, med excentriska stjärnor som hade nästintill rockstjärnestatus. Kanske något att försöka återskapa.

Schack, schackbräde. Paralympics

Vad annars kan jag satsa på? Simning kanske, men då lär det krävas mer än fyra års träning, för jag simmar ganska långsamt och gillar inte att vara under vattnet. Kan inte ens crawla, liksom. Fjärilsim har jag aldrig provat, jag har ju inte direkt någon dödslängtan…

Undrar förresten hur kraven eller specifikationen för att få vara med i Paralympics. Räcker det med EDS och trasiga diskar? Myndigheter och vård säger att jag har ett funktionshinder, men det kanske bara gäller i jobbsammanhang. Äh, vet ni vad? Jag skiter nog i att försöka vara med. Kan ju knappt manövrera rullstolen själv, än mindre göra något samtidigt som jag rullar omkring. Jag skulle nog bli mer handikappad om jag försökte.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/09/paralympics/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.