Post och Monopol

Vi köpte ett vykort med tillhörande frimärke i Umeå (av expediten som inte ville sälja något mer i framtiden), som vi skulle skicka till svärisarna. Sen visade det sig att de inte skulle vara på lantstället på några dagar, och det är ju ingen idé att det ligger post i en tom brevlåda, så vi tog hem kortet. Självklart hade vi ju redan skrivit adressen på… Fick överräcka det i går kväll i stället, det gick säkert fortare i alla fall. Turistbyrån (och jag) gick back, posten gjorde en vinst. Vi spelade en omgång av det urgamla Monopol-spelet i går kväll, för älskaren R ville ha revansch för min stora seger sist.

Utklassning. Han var helt krossad. Varken han eller jag gillar att förlora, så det är blodigt allvar ibland när vi spelar! Den här gången trodde vi båda att det skulle gå likadant, för efter en timme hade jag hundratusen kronor mer än han, och hotell lite här och var. Vi hade fel.

Gamla monopolpengar. Monopol.

Efter tio otursamma varv i rad där jag hamnat på hans hotell varje gång, och han undvek mina, var det tvärtom. Men ändå fortsatte vi runt och runt tills det inte fanns några pengar kvar i banken! Vi var tvungna att skriva en IOU, när R lånade ut 70 papp till banken för att jag skulle kunna få pengar när jag passerade ””… Jag blev helt mosad, som en skalbagge på en vindruta. Pffft, han fick minsann ingen godnattpuss! Det tog tre timmar att spela Monopol, så någon mer match den här gången blir det nog inte. Nåja, jag verkar leva i dag också. Vad gör du i dag?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/09/post-och-monopol/

2 kommentarer

  1. Hej Klara, Arga!
    Det låter som jag när jag spelar. 🙂 Är också en dålig förlorare.
    Klickade på dej i programmet Traffic ad bar.
    Trevlig helg!

    1. Haha, ja, jag blir så jäkla upprörd, men på ett ganska roligt sätt ändå! Brukar klicka in hos dig där också – man vill ju gynna de svenska bloggarna! 🙂 Tack detsamma, hoppas du får en bra helg!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: