Så ska våra älskare vara

Jag fick lite statistik från den svenska avdelningschefen för Victoria Milan, Dominika Peczynski, gällande hur den perfekte älskaren eller älskarinnan är och ser ut. För er som inte känner till Victoria Milan, så kan jag tala om att det är Sveriges första dejtingsajt specifikt för de som redan är gifta eller har ett förhållande. Om det kan man tycka vad man vill, men med tanke på att sajten har över 220.000 svenska medlemmar så verkar behovet finnas. Folk vågar ju generellt inte prata med varandra, eller föreslå vad de vill med eller tycker om sin partner, så det är inte så konstigt.

Hur som helst, av 1500 män svarade nästan 80% att kvinnans ekonomi inte spelar någon roll. Ungefär en tredjedel, 31.6 % av alla män vill ha en kvinna med normal kroppsbyggnad, varken tjock eller smal. 20.7% vill ha en som är smal, och 27.2% vill ha en som är kurvig och har timglasfigur. Tjock, atletisk och muskulös kommer därefter. De flesta föredrar faktiskt blondiner, men det är nästan lika många som gillar brunt och svart hår. Rött hår är inte så uppskattat, och inte grått heller.

De flesta män önskar en klassiskt elegant klädd kvinna som är mellan 160-170cm lång. Vad gäller utbildning så tycker nästan hälften av alla män att en högskoleutbildning är att föredra. Det som slår mig är att nästan 20% tycker att det räcker med grundskola, och att bara 7.6% tycker att intelligens är den viktigaste personliga egenskapen! Visst, det handlar inte om livspartners, men kom igen, vill man verkligen vara med någon som är dum som tåget? De flesta män vill ha en älskarinna med humor, och för mig går det inte ihop. Man är inte rolig om man inte är jävligt smart och rapp i käften.

Jag bruka ju tala om för min älskare R att jag är det bästa han kan få, så att han kanske tror på det till slut också. Visst, på skoj, men det ligger ju ett uns av allvar i det. Jag är kanske det nu, men tänk om kroppen blir mer och mer sjuk med åren? Rullstol är nog inte så högt upp på listan. R å andra sidan har ju flera gånger uttalat sig om det här med kläder på kvinnor, att det inte spelar någon roll, för de ska ändå helst ligga på golvet bredvid sängen. Han säger att han gillar kläder som jag tycker är sköna, men det märks att han gillar kvinnliga, eleganta saker.

Så ska våra älskare vara. Victoria Milan, dejtingssajt för gifta eller de i förhållande. Statistik.

Vad tycker 1500 kvinnor då? Ungefär lika många tycker att ekonomin inte spelar någon roll, som att älskaren ska vara förmögen eller rik. Helst ska han vara atletisk eller normal, men inte för smal och inte tjock. Han ska ha brunt hår, absolut inte rött – enbart 0.2% föredrar rödhåriga älskare. Han ska vara klassiskt elegant klädd, helst vara mellan 180-190 cm lång, och absolut inte mellan 150-160 cm.

Här är intelligens viktigare. Två tredjedelar vill ha en välutbildad man som är snäll, glad och har humor. Då slår det mig genast att får också är snälla… Snäll, vad är det egentligen, och spelar det verkligen så stor roll om en älskare man träffar i smyg någon gång då och då är snäll? Är det sexigt att vara snäll? Njae. Håller inte med. Snäll för mig låter som någon som inte spyr ut allt de tycker och tänker, när de borde göra det. Lite menlös, sådär.

Det verkar som om jag har gjort ett kap! Min älskare R är högutbildad, har brunt hår, är nästan 190cm, atletiskt byggd, tjänar bra, har humor och är smart. Snäll, njae. Omtänksam, ja, men inte snäll mot allt och alla. Själv verkar jag inte vara ett särskilt bra klipp, jag är atletisk, brunhårig, lång, smart och rolig. Inte snäll, men för männen spelar det ändå ingen roll. Jag har i alla fall rätt klädstil.

Intressanta siffror, som antagligen visar något helt annat hos älskare än vad för kvalitéer som uppskattas hos en livspartner. Stereotyperna späs på, blonda våp och rika välutbildade män är det som gäller. Och jag tror att kvinnornas åsikter gäller mer generellt för en partner också, men inte hos männen. Konstigt ändå att så många kvinnor kör med våpstilen och tror att de ska hitta den rätte. Vad tror du om det här?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/09/sa-ska-vara-alskare-vara/

8 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Anders on september 12, 2012 at 15:17
  • Svara

  Intressant! Jag tror som du, att kvinnans önskemål är mer likt det på en riktig partner. Kan själv tänka mig en blond och inte så smart tjej (fast de tror ofta att de är smarta) som tidsfördriv, men aldrig i livet att leva med en.

  1. Haha! 🙂 Ja, är man inte nöjd i det förhållande man är, kanske många kvinnor undermedvetet letar en ny partner. Fast det är nog inte där man hittar någon ny…

  • Maria S. on september 12, 2012 at 15:21
  • Svara

  Vad är det för fel med att vilja ha en snäll kille då??

  1. Jag har inte påstått att det är fel. Om du tycker att det är viktigt att någon är snäll, trots att ni bara träffas för sex, så är det väl helt ok. Jag tycker bara inte att snäll nödvändigtvis är en bra egenskap. Förklara gärna vad du menar med snäll.

    • Maria S. on september 12, 2012 at 16:37
    • Svara

    Snäll, alltså bryr sig om, ger komplimanger, inte är taskig helt enkelt. Man vill ju inte träffa någon som slåss eller är taskig.

    1. Men att slåss är inte motsatsen till att vara snäll! Visst, man behöver inte vara elak i onödan, men är det inte viktigare att vara ärlig än att vara snäll? Komplimanger ska inte ges av snällhet… Dessutom är det en tillfällig, hemlig älskare vi pratar om, inte ett förhållande.

 1. Jag tycker att det är riktigt skrämmande att sidan har så många medlemmar. Jag har så svårt att förstå hur man kan vilja såra en annan person så mycket som man gör vid en otrohet.

  1. Ja, om båda parter är okej med att man har någon på sidan är det ju ingen fara, men jag tycker inte heller att det är okej att ljuga. En del hävdar att förhållandet blir bättre om man får det man saknar på något annat håll, men det vet jag inget om… Jag skulle i alla fall bli väldigt ledsen om någon var otrogen mot mig!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: